USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.72 10.88

Уряд дозволив використати кошти освітньої субвенції на засоби захисту і ремонт шкільних їдалень

19 Квітня 2021 20:07
Громади отримали право використовувати залишки коштів освітньої субвенції 2020 року на закупівлю засобів захисту, дезінфекторів та ремонт шкільних їдалень. Але загалом кошти можуть піти на будь-які потреби школи.

Відповідні зміни до постанови уряду оприлюднили на Урядовому порталі, інформують на сайті МОН.

Згідно із законом та у зв’язку з численними зверненнями батьків здобувачів освіти, педагогічних працівників, засновників закладів освіти та обласних державних адміністрацій передбачено дозволити використовувати у 2021 році залишки коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, що утворилися станом на 1 січня 2021 року (крім коштів, що мають цільове призначення, виділених відповідно до рішень Кабінету Міністрів України у 2019-2020 роках), на закупівлю товарів, робіт і послуг, необхідних для організації безпечного освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти.

На що можуть піти кошти освітньої субвенції

Їх планують виділити на закупівлю товарів, робіт і послуг, необхідних для організації безпечного навчання у школах.

Також дозволяється використовувати залишки коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на ремонт і придбання обладнання для шкільних їдалень (харчоблоків).

«Кожен засновник школи самостійно ухвалює рішення, на що спрямувати ці кошти: доплати вчителям, закупівлю додаткових автобусів, забезпечення інтернетом, протипожежні заходи, ремонт школи, а відтепер – і на дезінфектори та харчоблоки», – йдеться у повідомленні уряду.

Зазначимо, що використати залишки освітньої субвенції на закупівлю дезінфекторів стало можливим ще минулого року, коли депутати, за ініціативи МОН, внесли необхідні зміни до законодавства.

Окрім того, у 2020 році уряд додатково виділив на ці потреби 540 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus