USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Українські суди стали філіями прокуратури

26 Лютого 2012 13:46
В Україні за 2011 рік суди з 46 тисяч подань про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту задовольнили 40 тисяч, тобто 87%.

Про це розповів керівник Головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента Андрій Портнов, - пише Газета.UA.

За його словами, щодо продовження терміну утримання під вартою (через два місяці після арешту) судами задоволено 96% подань слідчих.

«У 2010 році в Конотопському суді Сумської області, Артемівському суді Луганської області та Харківському районному суді Харківської області судами задоволено 100% подань слідчих про взяття під варту», - підкреслив Портнов.

«Що означає ця цифра - 100%? Це означає, що Конотопський суд є філією Конотопської прокуратури, а Артемівський суд - філією Артемівської прокуратури», - зазначив він.

Чиновник вважає, що на стадії продовження терміну утримання під вартою вже будь-який український суд перетворюється на філію прокуратури.

«Ось як аргументує слідчий необхідність взяття під варту громадянина, обвинуваченого у дрібній крадіжці: «Він раніше не судимий, розкаявся у скоєному, є вдівцем, на обліку в психіатра і нарколога не перебуває, тому може ухилитися від слідства»! Це формулювання з подання в Харківський районний суд. Смішно й сумно», - додав Портнов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
333 Показати IP 26 Лютого 2012 17:27
Це формулювання з подання в Харківський районний суд. Смішно й сумно», - додав Портнов. А якщо врахувати що в Харківському районному суді Харківської області судами задоволено 100% подань слідчих про взяття під варту, можна зрозуміти що задовольнили клопотання і цього недолугого слідчого. Це дійсно ЖАХ. Це навіть не філія прокуратури, це придворні писарчуки, в філії стараються дотимуватись законів.
Філософ до 333 Показати IP 26 Лютого 2012 21:29
Ця статистика - окозамилювання. В Луцьку всі знають: що апеляційний суд в особі голови В.П.Т. - задовольняє апеляційні скарги і випускає з під варти МАЙЖЕ ВСІХ, когот овзяли під варту в Луцькому з баблом і за злочини по лініїміськрайоному суді!!! А блатних, і підозрюваних за вчинення злочинів по лінії "економіки" це "прибильна і баблиста справа". Оце статистика, а виписка з Харківського районного суду - це просто мерзота писала постанову суду

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus