USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Українські жінки на передовій не отримають статусу учасника АТО

6 Грудня 2015 12:32
В АТО воює понад тисяча жінок. Серед них реально є розвідниці, снайпери та польові хірурги, а за документами вони кухарки, прибиральниці чи бухгалтери, йдеться в сюжеті ТСН. Про це пише Волинське Агентство Розслідувань.

Усе тому, що документами Міністерства оборони жінкам забороняється обіймати керівні посади та виконувати завдання на полі бою. Мовляв, норми Мінсоцполітики не допускають слабку стать до робіт, пов’язаних з надмірною фізичною працею. Самі жінки, які вже мають неабиякий бойовий досвід і можуть дати фору багатьом воїнам-чоловікам, такому стану справ не раді. Їх ображає, що Міноборони на війні відводить їм роль обслуговуючого персоналу.

Лише через стать жінкам закриті можливості стати офіцером чи потрапити до багатьох родів військ. Не передбачена навіть військова форма – її доводиться шити волонтерам за спецзамовленнями.

«Це, мабуть, із Радянського союзу йде. Що жінка має стояти на кухні та готувати їжу», – обурена одна з воїнів.

Окрім кар’єрних перспектив, жінки позбавлені й статусу учасника АТО. Бо легально брати участь у бойових діях не можуть.

Поки єдина жінка, якій вдалося зламати армійський статут – це штурман Надія Савченко. Дозвіл літати вона особисто добилася в міністра, але ще за мирних часів.

У військовий час Міноборони жодних ініціатив щодо усунення гендерної нерівності в лавах армії не робило.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 6 Грудня 2015 16:30
«Це, мабуть, із Радянського союзу йде. Що жінка має стояти на кухні та готувати їжу», – обурена одна з воїнів, яка не нічого не знає з того, що було при Союзі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus