USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У слідчому ізоляторі відслужили літургію. ФОТО

5 Січня 2012 09:25
4 січня з нагоди престольного свята дня пам’яті святої великомучениці Анастасії Узорішительниці з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта була відслужена Божественна Літургія у храмі-каплиці, що у Луцькому слідчому ізоляторі.
Про це повідомили в прес-службі Волинської єпархії УПЦ.
Літургію звершив настоятель каплиці священик Богдан Гринюк, а Таїнство Сповіді провів духівник увʼязнених протоієрей Георгій Шевчук.
Богослужіння співали студенти Волинської Духовної семінарії.
Нагадаємо, що в Луцькому слідчому ізоляторі облаштовано капличку на честь святої великомучениці Анастасії Узорішительниці. Тут з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Ніфонта щотижня відбуваються зустрічі духовенства з утриманцями ізолятора. Також звершуються Божественні Літургії та Церковні Таїнства.
Капличка на честь святої великомучениці Анастасії Узорішительниці, покровительниці засуджених, в слідчому ізоляторі була відкрита завдяки співпраці між обласним управлінням Держдепартаменту України з питань виконання покарань і Волинською єпархією УПЦ ще в листопаді 2003 року. Відвідувати її мали можливість засуджені особи, що тут відбувають покарання. Спочатку богослужіння проводились тут тільки на великі православні свята. Окрім того, традиційно на свято Миколая і Різдво Христове керівництво ізолятора запрошувало студентів Волинської духовної семінарії з вертепом.
За словами начальника слідчого ізолятора майора внутрішньої служби Петра Козака, співпраця з церквою дала свої плоди. Зокрема, за час існування каплички тут відбуваються постійно Таїнства Хрещення, звершуються Богослужіння Окрім того, покращився загальний психологічний клімат серед засуджених.
Щотижня понад 20 людей, що перебувають за ґратами, мають можливість поспілкуватися з Богом. До слова, на сьогодні в слідчому ізоляторі знаходиться понад чотири сотні осіб ‒ 40 засуджених і 370 ув’язнених.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Exaboto Показати IP 5 Січня 2012 10:00
Чи зустрічав хтось невіруючого зека?
Роман до Exaboto Показати IP 5 Січня 2012 10:24
Перший раз я з тобою згідний :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus