USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У школі ‒ 9 учнів. ВІДЕО

4 Квітня 2012 13:12
Школа початкової ланки села Тростянка Рожищенського району ‒ малокомплектна. В ній навчається 9 учнів. Загалом таких закладів на Волині близько 4-х десятків.
Про це повідомляють у ВОДТРК.
Приміщення школи має 3 кімнати: ігрову, кабінет-музей і навчальну. У ній здобувають знання 9-ро дітей 1-3 класів. Першачків тут троє, четверо ‒ другокласників і один ‒ третьокласник. Зазвичай, діти разом вчать українську мову, англійську, читають, старші працюють самостійно.
Учителька разом із директором ‒ весь педагогічний колектив тростянецької школи. Кажуть, що вчити 9-х ‒ результативніше, аніж 20-х, адже кожен учень за один урок буває біля дошки 3-4 рази.
«Ми можемо знайти підхід більше до дітей, тому що дітей менше, і ми можемо подати більше інформації. Їх можна зацікавити чимось, зробити уроки розширеними. Більше дається часу на самостійне опрацювання», ‒ розповідає Галина Василюк, єдина вчителька у школі села Тростянка.
У 2008-му році школу взагалі закрили, а дітей возили до сусіднього села Копачівка шкільним автобусом. Відновили ж шкільне життя, фактично, місцеві мешканці ‒ їздили в Київ, де їхню ініціативу схвалили, і люди взялись за ремонт, причому усі без винятку.
«Село без школи, церкви і магазину – не село», – висловлює думку громади Олена Осіпова, мешканка села.
Серед найближчих планів директора школи Лесі Драбик ‒ комп’ютер для дітей і модернізація пічки, яка справно поглинає дрова і торфобрикет.
Директор передбачає, що наступного року до школи прийдуть ще шестеро дітей, згодом ‒ ще троє.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вася Показати IP 4 Квітня 2012 17:06
У ній здобувають знання 9-ро дітей 1-3 класів. Першачків тут троє, четверо ‒ другокласників і один ‒ третьокласник. Взагалі то, це 8.
AntiUkr Показати IP 4 Квітня 2012 17:11
Надо закрыть , а потом обвинить Табачника в том, что бабы по селем не рожают.
школярик Показати IP 4 Квітня 2012 18:02
Школа - це один з факторів, який ще трохи тримає село. Школу треба тримати, якщо там вчиться хоч би одна дитина. Щоб знищити українську ідентичність і стиль життя, треба закривати сільські школи.
базар Показати IP 4 Квітня 2012 19:58
З таких шкіл саме і виходили великі люди. Не з фінансової точки зору треба виходити, а з соціальної. Не буде школи не буде села. Не насміхайтеся з таких шкіл, а допомагайте.
Іронічний Показати IP 4 Квітня 2012 23:32
Такі школи повинні бути. Я сам в такій школі свого часу вчився.
Яна до Іронічний Показати IP 5 Квітня 2012 09:53
Погоджуюсь повністю із вами. Я також началась у такій школі, хоча дітей тоді було більше. А нині моя донечка також навчається в школі, в якій є 9 учнів. І хоча багато діток здобувають освіту у райцентрі, не шкодую, що так вирішила. А є школа - село буде жити. А то позакривали будинки культури, ФАПи і надіємось, що буде майбутнє у малоперспективних сіл

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus