USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Рівному презентували туристичний сайт Волині

22 Травня 2012 17:01
Карти, памʼятки, замки та музеї пʼяти областей країни ‒ Рівненської, Хмельницької, Тернопільської, Волинської та Житомирської ‒ відтепер можна знайти на новому сайті.
Про це пише «Gazeta.ua».
Такий ресурс учора, 21 травня, презентувала Рівненська обласна державна адміністрація. Його спеціально розроблено для того, щоб привабити українських та іноземних туристів до історичної території Волині: Рівненщини, Хмельниччини, Тернопільщини, Волині та Житомирщини.
«На сьогодні в Україні є фактично 5 відомих туристичних маршрутів – це Київ, Львів, Одеса, Карпати та Крим. Туди туристи їдуть найбільше, бо ці місця добре розкручені. Тим не менш, у нас теж є, що показати гостям. Але поодинці кожній області важче це зробити, тому ми вирішили співпрацювати впʼятьох, ‒ каже заступник губернатора Рівненщини Олексій Губанов, який презентує сайт в музеї Першокниги села Пересопниця. – Чому ініціатива походить саме від Рівного? Бо через нас проходить міжнародна траса Київ ‒ Чоп. Ми підрахували, що через Рівне щодоби проїжджає 5 тисяч легкових автомобілів. А з півночі області веде ще одна міжнародна траса, яка зʼєднує нас з Білоруссю. Це все тисячі перспективних туристів, яких може зацікавити саме Волинь».
На порталі volyntravel.com.ua зібрано інформацію про понад 200 найцікавіших памʼяток релігії, культури та архітектури з пʼяти областей. Цей список буде постійно оновлюватися. Для пропозицій та доповнень діє зворотній звʼязок та створено колл-центр.
Окрім цього, уже розроблено 24 повноцінних маршрути по тематиках – історичні, культурологічні, сакральні, екологічні та активні. Наприклад, пропонують добірку місць, де можна пройтися стежками воїнів УПА, або відвідати фортеці середньовічних князів, місця битви козаків чи поселення слов'янських пращурів. Є теми присвячені Пересопницькому Євангелію, бурштину або волинським євреям.
«Мандрівник зможе і сам прокласти маршрут, бо на сайті є привʼязка до інтерактивної мапи пошуковика Google. Якщо у нього виникне питання, де переночувати і поїсти, де заправити автомобіль чи зайти в аптеку, – всі ці дані про інфраструктуру також уже зібрані, ‒ додає Олексій Губанов. ‒ Так само туриста може зацікавити й розділ з анонсами подій на місцях – про фестивалі, теренові ігри чи відкриття виставок. У планах – розробити ще версію для мобільних телефонів та ноутбуків, яка зможе працювати в режимі офф-лайн. Тобто, раз завантажив у телефон і спокійно собі користуєшся».
Поки що туристичний сайт існує в україномовному форматі. Але з подальшою розробкою його також перекладуть російською та англійською.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus