USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У підпільних цехах Луцька знайшли 40 т фальсифікату

6 Жовтня 2011 17:30
Працівники ветеринарної міліції обласного управління МВС завадили недобросовісним продавцям здути зі своїх прилавків близько 40 тонн неякісної продукції.
Про це інформує прес-служба обласного управління МВС.
«Проблемою є функціонування незареєстрованих цехів з переробки та виробництва м’ясних напівфабрикатів, ковбасних виробів, посол і копчення риби. Як правило, ці цехи розміщуються у підвальних приміщеннях, які зовсім не відповідають санітарним вимогам», - зазначають міліціонери.
Керівники таких фірм використовують найдешевшу сировину невідомого походження. А виконання технічних умов виробництва, дотримання санітарії та безпеки, не кажучи про якість готової продукції, ніхто не контролює.
«Все це потребує від органів внутрішніх справ рішучих дій щодо припинення діяльності таких суб’єктів господарювання», - переконані правоохоронці.

Також залишаються проблемними питання впорядкування торгівлі та забезпечення якості продукції тваринного походження, що реалізується на ринках. Найбільш небезпечним явищем є стихійна торгівля «з рук», при якій не проводиться контролю якості та безпеки продукції. Та попри це, службою ветеринарної міліції спільно з іншими підрозділами внутрішніх справ і ветеринарною інспекцією було відпрацьовано 15 місць стихійної торгівлі.

Крім цього, з початку року ветеринарна міліція перевірила 697 підконтрольних об’єктів. До 100 осіб вжиті заходи адміністративного впливу. Винесено понад 93 приписи щодо усунення виявлених недоліків.

У результаті оперативно-профілактичних заходів протягом 2011 року не допущено до реалізації 39 161 кіло неякісної та забороненої продукції тваринного походження, з якої 23 395 кілограмів утилізовано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
небайдужий Показати IP 7 Жовтня 2011 12:23
Гм, цікаво. А я то думаю, що то на святі з кулінарного мистецтва так смерділо))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus