USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Палаці культури вітали освітян

6 Жовтня 2012 12:06
Луцьких освітян привітали із прийдешнім професійним святом.

Урочистості з нагоди Дня працівників освіти, який в Україні відзначають першої неділі жовтня, відбулися 5 жовтня в Палаці культури міста Луцька.

Привітали педагогів обласного центру представники влади і мистецькі колективи.

Першим до освітян міста з вітальним словом звернувся Луцький міський голова Микола Романюк. «Ви є дійсно гордістю нашого міста, гордістю Волині, гордістю України. Це не голосні слова, ці слова підтверджені вашою працею...», ‒ висловився мер. Кращим представникам професії він вручив Почесні грамоти та Подяки.

Відзнаки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України двом педагогам міста вручив перший заступник голови ОДА Олександр Башкаленко. Він також привітав педагогів з прийдешнім святом: «В моєму серці був педагог, якого я пам’ятатиму завжди, скільки б років не минуло після закінчення школи. Я впевнений, що в кожного з нас у серці є такий вчитель ‒ вчитель з великої літери. Вчитель, який вів нас до знань, який відкривав нам великий світ і головне, «відкривав» нас у цьому світі. Праця вчителя ‒ важка, але почесна. Бажаю вам терпіння і віри...»

Привітав педагогів міста і поділився спогадами про навчання у Луцьку і Народний депутат України Ігор Палиця. «20 років як закінчив школу, але все одно стою і мандражую, як у школі. Там один учитель викликав до дошки, а тут стільки в одній залі! Пам’ятаю самий складний вірш для мене був ‒ це «Гімн Радянського Союзу». Ну, ніяк не міг я його запам’ятати. Лише років через 10 після закінчення школи я зрозумів, що основа людини закладається в школі. Закладається двома речами ‒ батьками (сім’єю) і учителями. Я вдячний учителям за те, що вони заклали у мені те, що тепер допомагає мені жити. Ви закладаєте у дітей майбутній патріотизм, мораль, культуру, ви робите саму важливу справу, що є у житті. Ви випускаєте у життя високоосвічених, культурних, громадян України, які розбудовуватимуть не тільки наше місто, але й усю державу. На жаль, я не можу подарувати вам навіть квітів, бо до 28 жовтня, як кажуть, «руки зв’язані», хоча хотілося б. Але можу пообіцяти, що за декілька років ми зробимо школи нашого міста самими кращими, самими сучасними ‒ з сучасним обладнанням, програмним забезпеченням, спортивними площадками, і я сподіваюся, і ми все зробимо разом з вами для того, і держава почне вам платити не ті гроші, що лишаються в бюджеті, а ті, на які ви заслуговуєте!» ‒ звернувся до педагогів Луцька Ігор Палиця.

Далі всі присутні змогли насолодитися святковим концертом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Чеширский Кот Показати IP 6 Жовтня 2012 12:12
Игорь Петрович, не жалеете вы себя. Все поздравляете и поздравляете. А карточка ваша в парламенте, все работает и работает.
Саша Показати IP 6 Жовтня 2012 20:22
Вже атоматом прочитав, не Палаці а Палиці
Олександр Показати IP 7 Жовтня 2012 11:11
я також автоматом прочитав

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus