USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Львові видали книгу про Волинь. ФОТО

23 Грудня 2012 11:31
Монографія Дениса Козака «Поселення неврів, слов'ян та германців на Стирі» вийшла у видавництві ТзОВ «Простір-М», що у Львові.

Про це повідомили у прес-службі ДП «Волинські старожитності».

Монографія присвячена висвітленню результатів роботи Волинської археологічної експедиції Інституту археології НАН України у 2004-2010 років на багатошаровому поселенні біля села Хрінники під керівництвом Дениса Козака.

Праця є продовженням книги «Давні землероби Волині» (2004 р.). У ній проаналізовано поселення ранньозалізного часу, що пов'язуються із племенами неврів; поселення поморсько-кльошової культури, носії якої були пращурами слов'ян та германців. Детально розглянуті матеріали вельбарської культури, творцями котрої були готи - східногерманське племінне об'єднання, яке прибуло на землі Волині з території північно-східної Польщі. Аналізуються також матеріали поселень слов'янської та княжої доби. Розглянуті питання етнічної належності та соціально-економічного розвитку давніх племен Волині, окремі аспекти їх духовного життя.


Книга, мовляв, стане в нагоді як науковцям, так і краєзнавцям.

Довідково:
Козак Денис Никодимович - вчений, доктор історичних наук, професор, заступник директора та завідувач відділу археології ранніх слов'ян і регіональних польових досліджень Інституту археології Національної академії наук України, автор більше 200 наукових праць, серед яких 14 індивідуальних і колективних монографій, низка брошур та навчальних посібників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Гапка Показати IP 23 Грудня 2012 12:02
А що за хлопака поряд із професором?
Прозак до Гапка Показати IP 17 Листопада 2013 01:25
Охоронець
антін Показати IP 24 Грудня 2012 10:09
щось перестали оновлюватись новини.треба оновлювати публіку.стала ледачою

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus