USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

У Луцьку вшанували жертв фашистських концтаборів. ФОТО. ОНОВЛЕНО

11 Квітня 2013 12:08
Покладання квітів та панахида в пам'ять жертвам фашистських репресій відбулися сьогодні на Меморіальному комплексі «Вічної Слави».

Заходи з нагоди Міжнародного дня визволення в'язнів фашистських концтаборів відбулися сьогодні, 11 квітня, у Луцьку на Меморіальному комплексі «Вічна Слава» біля стели «Жертвам нацизму».

Захід розпочався із панахиди, яку відслужили священики церкви Святої Покрови, зокрема митрофорний протоієрей Петро Муляр виголосив проповідь.

«В сьогоднішній день не згасає пам’ять тих днів та років, коли було втрачено мільйони життів. Але правда і пам’ять про них вічна. Це свідчить про те, що християнська душа переживає не тільки те, що було сьогодні чи вчора, але й відчуває цей обов’язок, в тому, що життям, яке люди віддали за мир і спокій ми сьогодні і живемо», - сказав церковник.

Після того, як священнослужителі відспівали «Вічну пам’ять», міський голова Микола Романюк, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Курилюк, перший заступник голови обласної ради Юрій Лобач та секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт поклали квіти до пам’ятного місця.

Жалобний захід відвідали люди, які пережили ці сумні події минулих літ. Зокрема учасник бойових дій Надія Павлішина розповіла про те, що їй довелось побачити.

«Я - учасник бойових дій, сама із селища Голоби. Коли німці відступали, то взяли в облогу все наше село, і вивезли на товарних вагонах його мешканців у Німеччину. Я це все пережила. Мені тоді було 14 років, малою ще була, але вже все в пана робила по сільському господарству, уявляєте? Щастя, що сімей не розлучали. Я була з батьком і матір’ю і ще одна сестра старша, то нас поселили разом в кімнаті, і ми так жили», - зі сльозами на очах згадує 83-річна жінка.
























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus