USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Луцьку вшанували Лесю Українку. ФОТО

25 Лютого 2012 16:01
У Луцьку відзначають 141-у річницю від дня народження Лесі Українки. Пам`ять знаменитої письменниці, громадської діячки вшанували 25 лютого покладанням квітів й урочистостями.

Покласти квіти до пам`ятника славетної землячки, що у Луцьку на Театральному майдані, прийшли представники влади, митці, школярі, студенти й педагоги – усі, кому небайдуже Лесине слово.

Зокрема участь у покладанні вінків і квітів взяли голова ОДА Борис Клімчук і його заступник Олександр Курилюк, заступник голови обласної ради Валентин Вітер, Луцький міський голова Микола Романюк та його перший заступник Святослав Кравчук, секретар міськради Григорій Пустовіт, а також місцеві політики.


Перед учасниками зібрання виступила голова обласного осередку Спілки письменників України Ніна Горик, яка зауважила: що рік, який минув від 140-річчя від дня народження Лесі Українки, волиняни прожили «гідно, поруч з її творчістю». «Іде новий рік. І він для нас, волинян, – рік високих світочів,...нехай з нами буде її образ і її слово», - додала Горик.

Звертаючись до присутніх, лауреат Всеукраїнської премії імені Бориса Грінченка та обласної літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського Олеся Ковальчук цитувала рядки з поезій Лесі Українки.

Вона також зауважила: «Над багатьма тяжіє тягар рабства, національної безпам`ятності, врешті, байдужості, якоїсь національної глухоти, підказка...адресована від неї — великої Українки. Думаючи так, що читаючи її серцем, читаємо душею все сказане нею, думаймо про те, що отой сором - хилитися, коритися долі, пройшов і тримаймося в тому гурті посестринському, побратимському, так, щоб не було соромно перед великою її пам`яттю».

Відзначення 141-річниці від Дня народження Лесі Українки продовжилося урочистостями в обласному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка. Перед присутніми виступили представники влади, місцеві митці виконували пісні на слова письменниці, декламували поезії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андріана Показати IP 25 Лютого 2012 18:21
Ніна Горик, Олеся Ковальчук - одні з тих волинян, котрі не байдужі до національної спадщини. На своїх плечах вони тримають небо українського духу!
патріот Показати IP 26 Лютого 2012 13:22
Чи не забагато ви віддаєте цим двом жіночкам? Шкода, що ви більше нікого не знаєте.
Бояринъ Показати IP 26 Лютого 2012 13:38
А кто такая єта Алеся Окраинка?
То хто це там готував нам революцію? Показати IP 26 Лютого 2012 19:55
В мужика землянка вогка, В пана хата на помості; Що ж, недарма люди кажуть, Що в панів біліші кості! У мужички руки чорні, В пані рученька тендітна; Що ж, недарма люди кажуть, Що в панів і кров блакитна! Мужики цікаві стали, Чи ті кості білі всюди, Чи блакитна кров поллється, Як пробити пану груди? 12.ХІ.1893, Давня казка Леся Українка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus