USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.75

У Луцьку відстоюватимуть права на мирні зібрання

21 Квітня 2013 16:02
Громадські активісти Луцька організовують мітинг, на якому хочуть закликати депутатів скасувати неконституційне рішення виконавчого комітету Луцької міської ради, що обмежує право на мирні зібрання.

Про це повідомили у прес-службі ГО «Батьківщина Молода».

Акція відбудеться у середу, 24 квітня, о 9:00 перед сесією Луцької міської ради

У 2008 році виконком Луцької міської ради прийняв рішення № 933-1 «Про організацію та проведення зборів, мітингів, походів та демонстрацій у м. Луцьку» зі мінами, прийнятими у 2012 році. Це рішення контролює проведення мирних зібрань у місті Луцьку. Зокрема воно передбачає не повідомлення влади про акцію, а отримання на її проведення дозволу. А також доведення до відома владу про мирне зібрання за 4 дні до заходу.

Представники громадських організацій вважають таке рішення виконкому неконституційним, адже воно, мовляв, суперечить Конституції України та порушує основоположне право на мирні зібрання громадян.

«Кожен громадянин України сьогодні має право збиратися вільно і мирно проводити зібрання, висловлюючи свою позицію владі і громадськості. Свобода мирних зібрань це – одна із основоположних свобод будь-якого громадянина держави. А мирні зібрання як явище – це єдиний спосіб впливу на владні рішення і її помилкові вчинки», - йдеться у зверненні активістів.

Також під час акції представники громадських організацій планують звернутися до кожного депутата із закликом проголосувати за проект рішення, яке власне скасовує зміни до рішення про проведення мирних зібрань.

Долучилися до акції: ВОМГО «АМоРе», Луцька ФРІ, Асоціація захисту прав молоді Волині, ВОМГО «Національний Альянс», ГО «Батьківщина Молода».



Нагадаємо, Депутати Луцької міської ради вдруге не підтримали проект рішення, який би скасовував обмеження на мітинги, що встановив своїм рішенням виконком міськради 25 грудня 2008 року.

Так, проведення мирних зібрань на Волині забороняють в поодиноких випадках. Однак щороку збільшується кількість заяв від влади до суду щодо заборони окремих мітингів. У минулому році до суду подали 15 заяв, 9 із них були задоволені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Александр Показати IP 21 Квітня 2013 20:10
Шоб они так собирались, как они "вiдстоюють".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus