USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Луцьку в опіковому центрі – перший «обморожений»

30 Січня 2012 17:53
В опіковий центр Луцької міської клінічної лікарні потрапив перший цієї зими пацієнт з діагнозом обмороження. Чоловіка, який мешкає в Луцькому районі, 30 січня доправили до лікувального закладу родичі.
Постраждалий на ім’я Анатолій, розповів, що поїхав у суботу з односельчанами по дрова до лісу. Там, попрацювавши, пообідали. Не обійшлося без спиртного. Чоловік стверджує, що випив не більш як 150 грамів горілки. «Впав у сніг, встав, руки витер. А як їхати додому ‒ зробилися такі пухирі, так, як то попарано. Руки сині поробилися», ‒ пояснив постраждалий.
Анатолій також додав, що до лікарні в Торчині звернувся одразу. Там йому надали допомогу, а вже в понеділок разом з донькою він приїхав до Луцької клінічної лікарні.
Як повідомив лікар-ординатор опікового центру Луцької міської клінічної лікарні Роман Трач, руки чоловік обморозив, швидше за все, тому, що через вживання алкоголю неадекватно сприймав холод. «Як правило, хворі вважають, що, випивши 100 грамів, можна зігрітися, і ніякого обмороження не буде. Але це тільки мниме благополуччя, насправді ж алкоголь тільки усугубляє відмороження тому, що втрачається адекватна реакція на холодову травму», ‒ зауважив медик.
Якщо ж людина уже зазнала переохолодження, Роман Трач радить, насамперед, її треба відігріти. Однак у жодному випадку не варто розтирати обморожені частини тіла, аби не завдати додаткових травм.
Лікар також нагадав, аби вберегтися від обмороження і переохолодження не варто нехтувати теплим одягом, носити шапку і не вузьке взуття.
Загалом, за даними управління охорони здоров’я ОДА, з 27 січня до медичних установ області потрапило 9 пацієнтів з різними ступенями обморожень. серед них, зокрема, громадянин Республіки Польща. Зі слів заступника начальника управління охорони здоров’я Івана Грицюка, чоловік заснув на вулиці, як наслідок, обморозив кисті рук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus