USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Луцьку шукають краще в газетах. ФОТО

4 Травня 2012 14:14
Дванадцять редакцій шкільних газет з різних регіонів України та з-за кордону приїхали до Луцька, аби перевірити свої сили у журналістиці.

Восьмий міжнародний фестиваль шкільної преси «Яблунева гілка-2012» розпочався 4 травня і відбуватиметься два з половиною дні.

Дійством «керує» Луцька гімназія №4 імені Модеста Левицького. Як розповів директор навчального закладу Олександр Мишковець, фестиваль такого рівня – єдиний в Україні.



До облцентру Волині з’їхалось 12 редакцій різних шкільних газет. Учасники приїхали із Хмельницького, Бродів, Маяків, Радивилова, Запоріжжя, Олександрії, Києва.
Луцьк представляє НВК №22 із газетою «Слово юного акваріуміста» та «Золоті комірці» гімназії №4. Крім того, участь у фестивалі беруть гості із Німеччини, які готують свою шкільну газету.



У рамках «Яблуневої гілки» юні журналісти презентуватимуть свої видання, відвідають чимало культурних заходів у Луцьку, музей-садибу Лесі Українки у Колодяжному. Також вони побачать, як працюють справжні журналісти, представники радіо, телебачення та інтернет-видання.



Волинські журналісти проведуть майстер-класи юним колегам. Зокрема, вчитимуть члени журі фестивалю: заслужений журналіст України Надія Гуменюк, редактор відділу політики газети «Волинь-нова» Володимир Лис, заступник головного редактора газети «Луцький замок» Святослав Лесюк, журналіст Волинської облдержтелерадіокомпанії Оксана Євпак, головний редактор інтернет-видання «Волинські Новини» Мирослав Ватащук, прес-аташе футбольного клубу «Волинь» Юрій Конкевич та журналіст Віталій Клімчук.


У вітальному слові учасникам фестивалю голова журі Надія Гуменюк коротко пригадала історію «Яблуневої гілки»: коли створювався фестиваль, у ньому брали участь лише луцькі шкільні газети, згодом почали з’їжджатися юні журналісти з усієї України, а нині фестиваль став міжнародним.


«Ми не шукаємо кращу газету, ми шукаємо краще в кожній газеті», ‒ мовила Надія Гуменюк. Також вона розповіла юним колегам про їхню майбутню професію: «Журналістика – це доля, це життя. Це те, що займає весь час».

Фестиваль шкільної преси «Яблунева гілка» відбувається у Луцьку із 4 до 6 травня.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тетяна Показати IP 11 Травня 2012 10:24
Будь ласка, якщо є відомості про координати учасників фестивалю з Німеччини (м. Герфорд), надішліть мені на адресу [email protected] - наші діти хочуть з ними листуватись. З повагою Тетяна Сафронова, м. Олександрія
Татьяна Сафронова Показати IP 11 Травня 2012 10:32
Будь ласка, повідомте координати учасників з Німеччини (м. Герфорд) - наші діти (м. Олександрія)приймали участь у фестивалі і хочуть листуватись з цими дітьми. Моя адреса [email protected]
Газета "Паросток", Запорізька область Показати IP 29 Вересня 2012 21:52
Ми теж хочемо потрапити не фестиваль. Що для цього треба зробити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus