USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Луцьку освятили нову капличку. ФОТО. ВІДЕО

30 Листопада 2012 14:37
Першу літургію відправили у новій каплиці у Луцьку. Храм побудували на честь апостола Филипа.

Про це повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

До нової каплиці, що на вулиці Чернишевського у Луцьку, приїхали єпископи з Тернопіля, Кременця і Бучачу Тернопольської області. Священнослужителі на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом освятили та відправили урочисту літургію у новозбудованому храмі, зведеному на честь апостола Филипа. До слова, каплиця знаходиться неподалік загальноосвітньої школи № 13.





Митрополит зауважив, що церков потрібно стільки, скільки бажають віруючі душі. Священнослужитель висловився так недаремно, адже за його словами, парафіяни часто задають запитання на кшталт: «скільки ще потрібно церков, чи не досить уже?». «Те, що в чистому полі навколишні жителі побажали звести Божий дім, хоч є й інші в околиці, свідчить про їхнє прагнення до вічного, нетлінного, і це бачить Усевишній, знавець людських сердець», - пояснив він.





Нагадаємо, що освячена каплиця – дерев'яна і слугує тимчасовим храмом для прихожан церкви і недільною школою водночас. Так, релігійні заняття відвідують уже близько двадцяти дітей. Настоятель парафії священик Володимир Вакін закликав усіх небайдужих докласти усіх зусиль, аби невдовзі на цьому місці «засяяв куполами й цегляний храм, а освячений сьогодні дерев'яний правив за приміщення недільної школи».




Відвідали новий храм також канцлер Волинської єпархії протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії Ігор Швець, декан монастирів єпархії ігумен Константин Марченко, місцеве духовенство та священики з Тернопілля та Полтавщини.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus