USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Луцьку кохання рятувало світ. ФОТО

13 Лютого 2012 15:16
Кілька десятків витинанок ручної роботи волинські студенти створили на благо дітей-сиріт.
Виставка-продаж «Кохання врятує світ», приурочена до Дня святого Валентина, відкрилась 13 лютого у стінах обласної юнацької бібліотеки.
На заході представлені роботи студентів четвертого курсу Інституту мистецтв Волинського національного університету імені Лесі Українки. Зокрема це витинанки та валентинки.


Витинанки – це техніка, відома багатьом народам. Про це розповіла викладач ВНУ Ольга Каленюк. Зокрема вона зауважила, що витинанки виготовляли і в східних країнах. «Напередодні весни китайські жінки робили спеціальні витинанки з паперу і вішали їх на вікно. Так вони вітали прихід весни», ‒ розповіла пані Ольга.


На виставці представлені прості витинанки, які складаються з двох кольорів. «Це – колір декору і колір фону», ‒ розповіла фахівець. Тобто вся суть цієї техніки закладена у назві: «витинанка», себто «витинати», вирізати.




Усі роботи можна було придбати просто на виставці. Гроші за них покупці клали одразу у скриньку. Як розповіла організатор заходу, головний бібліотекар відділу культури та мистецтва юнацької бібліотеки Любов Фрадинська, усі зібрані кошти підуть на потреби діток із Будинку дитини.


Студентка Інституту мистецтв Світлана Шидловська запевнила, що на виставці представлена саме сучасна витинанка. А те, що так багато охочих зголосилося виготовити витинанки та валентинки свідчить про небайдужість творчої молоді.




Подяки та щире захоплення тим, що відбувається, висловила ініціатор створення виставки Юлія Марушко, а також голова благодійної організації «Чутливі серця» Анна Рекретюк.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
читачка Показати IP 13 Лютого 2012 15:25
молодці ))
ІРИНА Показати IP 13 Лютого 2012 15:33
Молодці,дівчата!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus