USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.62 10.77

У Луцьку економлять на їжі для дітей-інвалідів

18 Лютого 2013 17:15
У Луцькому навчально-реабілітаційному центрі дітям-інвалідам не додають їжі. Зокрема м’яса, молока та овочів.
Про це повідомили у прес-службі прокуратури міста.

Так, у комунальному закладі «Луцький навчально – реабілітаційний центр Луцької міської ради» не дотримуються законодавства щодо захисту прав дітей –інвалідів. Під час перевірки прокуратура міста виявила багато порушень. Головне з них – хворим діткам давали менше їжі: м’ясних, молочних продуктів та овочів. Ці факти підтвердили й фахівці Луцького міськрайонного управління головного управління Держсанепідслужби у Волинській області.

Щоденне меню не відповідає перспективному меню по входах і набору страв денного раціону. До того ж, вихід порцій щоденного меню зменшений на 30-50 %. Більше того, з раціону виключаються цілі страви.

Однією з причин такого незадовільного стану харчування дітей, які навчаються в Луцькому навчально - реабілітаційному центрі, кажуть, є неналежне фінансування за рахунок міського бюджету. Вияснилось, що й керівництво комунального закладу не ініціювало перед органами місцевого самоврядування питання про збільшення фінансування на вищевказані потреби, хоча це входить у їхні повноваження.

Відповідно до розпорядження міського голови № 426 від 31.08.2012 року «Про організацію та норми видатків на харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста на 2012-2013 рік» на 2012-2013 роки встановили безкоштовне харчування для вихованців комунального закладу «Луцький навчально – реабілітаційний центр Луцької міської ради» та затвердили грошову норму для його організації обсягом 9 гривень.

На усунення виявленого порушення прокуратура міста внесла подання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
дідо Показати IP 18 Лютого 2013 17:29
У кожному садку та школі крадуть їжу з їдалень .Увечері працівники кухні з великими торбами йдуть додому. Як приклад ДНЗ 7.
Заля до дідо Показати IP 18 Лютого 2013 18:24
Не міряйте всіх однаково. Є й хороші працівники кухні та їдальні, які не мають звички красти.
сафарі до дідо Показати IP 19 Лютого 2013 08:26
ви, крім днз 7, ще чимось цікавитесь?хто ж вам там так не догодив?
33 квартал Показати IP 18 Лютого 2013 17:31
трі, кажуть, є неналежне фінансування за рахунок міського бюджету. Вияснилось, що й керівництво комунального закладу не ініціювало перед органами місцевого самоврядування питання про збільшення фінансування на вищевказані потреби, хоча це входить у їхні повноваження. ШКОДА. А хто там директор? Чому немаэ призвіща? Хто захищає цього керівника? Висновок. Шановні журнасти навчиться писати правду докінця....
андрiй76 Показати IP 18 Лютого 2013 19:14
Моральні у..ди,що тут ще можна сказати.Обкрадати нещасних діток які і так обділені долею...І що це за норма така у9грн.??? Це що три рубля на один прийом їжі???...Та якщо ще"дерібанять"40-50% з порції то взагалі виходить1.5грн.?!?!?...НЕМА СЛІВ...Шановні можновладці,бажаю вам"СІСТИ НА ТАКУ САМУ ДІЄТУ".Як будете ходити напівголодні,то можливо хоч тоді "СОВІСТЬ ПРОКИНЕТЬСЯ"...
Батько Показати IP 18 Лютого 2013 20:10
Яка різниця хто там директор? Прогодуйте власне дитя дома на 9 гривень. Хіба це можливо. Чи не хотіла б дирекція щоб ця сума була вищою.Але більше ніхто не дає. Де була прокуратура коли затверджували норми харчування в закладі, коли приймала сесія рішення. Незважаючи на це діти з задоволенням йдуть у школу і дуже люблять вчителів і дирекцію яка все робить для того щоб дітям у закладі було комфортно весело і по батьківськи життєрадісно. Перевіряти всі вміють а чи прийде конкретна допомога - побачимо.
Мама Показати IP 18 Лютого 2013 20:13
Дирекція і батьки ініціювало дане питання ще на початку навчального року. Проте міська влада вирішила так як є. Коштів більше немає. І за це їм спасибі.
вчитель Показати IP 18 Лютого 2013 20:24
Так ось чому Шмід з зав. комбінатом шкільного харчування поміняла завідуючу їдальні НРЦ. Відчула що запахло смаженим.
Мама Показати IP 18 Лютого 2013 21:13
А чому зараз в стороні фахівці міськрайонного управління головного управління Держсанепідслужби. Вони ж перед початком навчального року затверджують меню в навчальних закладах і його калорійність. Що вони не бачили що на нормальне харчування мало коштів. Що в школу привезли з того і готують. Ми батьки дякуємо дирекції і за таке харчування і за умови навчання і виховання наших дітей. А панове депутати, якщо можливо, то збільшіть видатки на харчування наших дітей. Будемо тільки вдячні.
Темнота-Світло Показати IP 18 Лютого 2013 21:37
І хто ж того керівника буде слухати?Одні перевірять ради галочки а інші пишуть...За 9 гринів багато набалансуєш.
Ольга Показати IP 19 Лютого 2013 10:19
Це робиться кругом в кожному садочку,крадуть всі разом узяті. Діти не ходять по місяцях ,бо хворіють, а їжа на них іде пованіст. Перевіряйте всі садочки і лікарні- це хвороба суспільства і безнаказаність, повне свавілля чиновників,які стять у руля цих закладів.А ще, що найстрашніше, як крадуть в онкодиспансері,торби повні в цих, що працюють на кухні, я живу в цьому домі і бачу, як вони ідуть з роботи бідненькі ледь тащать торби. Хай на таку суму харчуються дупутати і їм подібні, як ви не боїтеся Бога, там ви буде відповідати за свої "добрі" діла, які ви творити з дітками,з нами простим людом.Ми раби, заложники олігархів
Мамуся Показати IP 19 Лютого 2013 10:22
А скільки вартує харчування у звичайних садочках? Хіба там достатньо м"яса, молокопродуктів і фруктів? Уже не кажу про школи, де вчителям і директору порції ого-го! а дітям - і мало, і несмачно. Зате коли санстанція з перевіркою, то об"єм відразу збільшують удвічі! Причому, і директор, і вчителі, й вихователі бачать, як дітей обкрадають, і мовчать.
українка Показати IP 19 Лютого 2013 11:24
санепідслужба рада, що нарешті це питання пішло на широке обговорення. А перспективне меню, якраз погоджене з відповідною калорійністю, яка тепер не виконується через зростання цін, і зменшення порцій.
матуся Показати IP 19 Лютого 2013 14:30
А хіба написали, що в НРЦ крадуть? Написали, що санстанція і міськрада нагальмували з переспективним меню та грошовою нормою. Нема чого поливати брудом працівників НРЦ
мама дитини-інваліда Показати IP 19 Лютого 2013 17:49
Ганьба!!!!!! Я була присутня за обідом і бачила ті порції( у юшці-дві картоплини,а каша чи картопля - 1 ст.ложка розтерта по тарілці)На що дивиться дирекція!!!!!Совісті у людей не має,адже і у них є діти та онуки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus