USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Луцьку досліджують історію православ’я на Волині. ФОТО. ВІДЕО

16 Листопада 2012 11:58
Науково-практична конференція «Історія та сучасність Православ’я на Волині» розпочалася у Луцьку. Захід приурочений до 1020-річчя заснування православної єпископської кафедри у регіоні.

Про це повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.

Конференція на тему «Історія та сучасність Православ’я на Волині» розпочалася вчора, 15 листопада у Палаці Культури Луцька.

Відкрили захід співаною молитвою «Царю Небесний». Згодом митрополит Волинський і Луцький Ніфонт звернувся до присутніх: «приємно, що зараз ми вивчаємо історію Святого Православ’я на Волині». За словами митрополита її пишуть науковці, які вміють працювати та збирати факти по крихтах. Також владика нагадав слухачам, що 14 листопада Музей книги отримав у подарунок факсимільне видання Луцького Євангелія.

Участь у конференції взяли викладачі та студенти Волинської духовної семінарії, а також науковці та студенти місцевих ВНЗ, зокрема Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Серед доповідачів був начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури міської ради Сергій Годлевський. Чиновник зауважив, що присвятив свою доповідь «важкій темі – трагічній долі православ’я на Холмщині у 39-40-х роках». Він висловив сподівання, що православ’я там знову «розквітне».



Із словами вітань до учасників конференції звернулись також директор Державного архіву Волинської області Володимир Гика, директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, доцент СНУ кандидат філософських наук Євген Михальчук.

Освітяни особливо відзначили той факт, що дослідженню історії Волині, особливо історії Святого Православ’я неабияку увагу приділяє церковна молодь, зокрема студенти Волинської духовної семінарії – майбутні духівники.

На конференції також відбулася презентація книги «Проповіді» митрополита Ніфонта.

Чоловічий хор під керівництвом протоієрея Петра Муляра та студентки регентського відділення під керівництвом Марії Федосюк-Вислоцької відділення Волинської духовної семінарії дали концерт духовних піснеспівів.

Нагадаємо, що захід приурочений до 1020-річчя заснування православної єпископської кафедри на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сергiй Показати IP 16 Листопада 2012 14:52
а то в нього крайслер з номером 7111 ? чи то бентлi?
Exaboto Показати IP 17 Листопада 2012 16:05
християнство насаджувалося нашим предкам вогнем і мечем. Звійсно папські морди про це говорити не будуть...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus