USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.65 41.90
  • PLN 10.65 10.87

У Лаврі тепер - факсиміле Луцького Євангеліє. ФОТО

2 Березня 2013 11:16
Факсиміле Луцького Євангелія 14 століття подарували національному заповіднику «Києво-Печерська Лавра».

Так, у четвер, 28 лютого, високопреосвященний митрополит Волинський і Луцький Ніфонт відбув до Києва.

Із благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира у Національному заповіднику «Києво-Печерська Лавра» відбулась презентація унікального факсимільного видання Луцького Євангелія XIV століття.

У презентації взяли участь: Митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, голова Синодального відділу УПЦ «Місія Церква і культура» ігуменя Серафима (Шевчик), архімандрит Онуфрій (Куц), голова інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук, та керівництво заповідника.

Цінний подарунок від Митрополита Ніфонта прийняв генеральний директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Любомир Михайлина та щиро подякував Владиці: «Ми щиро вдячні, що Ви так швидко відгукнулися на наше прохання отримати примірник Луцького Євангелія ХІV ст. для нашої наукової бібліотеки, адже завдяки Вашим старанням і молитвам це видання побачило світ».

Митрополит Ніфонт зі свого боку виразив задоволення тим, що Національний Києво-Печерський заповідник виявив бажання отримати це видання, та висловив сподівання, що науковці будуть його всебічно досліджувати і, зокрема, встановлять хто і коли написав це Євангеліє.

У відповідь, генеральний директор Заповідника Любомир Михайлина подарував Митрополиту Волинському і Луцькому Ніфонту наукове видання Заповідника: «Записки святителя Петра Могили» та альбом «Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник» з книжкової колекції «Великі музеї світу».







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus