USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У древньому монастирі збудували «святі врата». ФОТО

3 Січня 2012 11:09
Напередодні Різдва Христового було завершено роботи по спорудженню головної брами Успенського Низкиницького монастиря на Волині, яка у монастирях традиційно зветься «святими вратами».
Про це йдеться у повідомленні прес-служби Володимир-Волинської єпархії УПЦ.
З древніх часів монастирі оточувалися мурами, у яких влаштовувалися брами – нерідко вони робилися у вигляді каплиць чи навіть храмів. У часи воєн і ворожих облог монастирські мури захищали не лише монахів, але й мешканців прилеглих сіл.
Нині огорожі і ворота мають радше символічну функцію. Вони вказують, що монастир відділений від «світу цього» і є місцем побожної тиші, молитви та покаяння.

Новоспоруджена брама має три входи і вінчається куполом з хрестом. Це символізує, що храм посвячений Розіп’ятому на Хресті і Воскреслому.
Ворота брами викувані вручну за спеціально розробленим проектом. Рослинний орнамент з хрестами теж вибраний не випадково – це алюзія на ворота Раю, зачинені людським гріхом і знову відкриті для вірних Смертю і Воскресінням Христа.

Новоспоруджена брама Низкиницького монастиря гарно вписалася в його архітектурний ансамбль і стала ще однією прикрасою древньої обителі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
+ Показати IP 3 Січня 2012 12:52
Напевно "НЕ" забули погодити проект з органами охорони культурної спадщини :)
місцевий Показати IP 3 Січня 2012 14:46
Ще кілька таких " новобудов" біля архітектурних памяток і на Волинь перестанть взагалі приїзджати туристи. Бо хто схоче оглядати такі "благолепниє" "новдели" ,як дзвінниця біля церкви в Низкиничах, або перебудований по "современному" Зимнівський монастир і т.д. і т.п. І що цікаво всі " оці переделкі " в "духе ісконно расейського правасолавія"в нашій області погоджує обласне управління культури і охорони національної спадщини Волині.Тож за шо там чиновники отримують зарплату?За активне і цілеспрямоване нищення нашої архітектурної спадщини !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus