USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

У волинського поета сьогодні – ювілей

21 Серпня 2016 11:45
Волинянин, член Національної Спілки письменників України Володимир Місюра сьогодні зустрічає 60-річний ювілей. Він - поет, перекладач, освітянин, переможець літературного конкурсу «Майстерні художнього слова» ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук, присвяченого 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. Про це повідомляє «Волинська правда».

Володимир Місюра народився 21 серпня 1956 року в містечку Торчині. Дитинство та юність майбутнього поета пройшло у сусідніх Затурцях, з якими пов’язані життєписи славетних українців Галшки Гулевичівни та В’ячеслава Липинського.

ЧИТАТИ ЩЕ: У МУЗЕЇ В’ЯЧЕСЛАВА ЛИПИНСЬКОГО НА ВОЛИНІ – «ШЛЯХЕТНЕ ЗІБРАННЯ»

Вищу освіту отримав у Луцькому педінституті імені Лесі Українки, закінчивши історичний факультет. Працює заступником директора з виховної роботи Луцького вищого училища будівництва та архітектури.

Володимир Місюра – актор семи книг поезії. Його слово надзвичайно ліричне, пісенне, а водночас заглиблене в праглибини історії отчого краю. Поет-патріот повсякчасно творить, вірячи в щасливу зорю України, не сумніваючись у неминучості торжества добра й справедливості.

У дні щасливі і у дні скорботи,

У просторово-часовім невідворотті

Прости нас всіх й благослови, Волинь! – звертається поет до рідного краю, одного із духовних форпостів України, у завершальному вірші вінка сонетів «Волинь правічна». Тож маючи такий талант і такі життєві орієнтири, Володимир Місюра приречений на повсякчасне свято творчості, на нові звершення, успіхи і в царині художнього слова, і на педагогічній ниві.

Многії і блігії літа, шановний Володимире В’ячеславовичу!

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus