USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

У Володимирі-Волинському відбулася виставка мисливських собак

30 Липня 2017 22:23
З нагоди святкування 1029-ї річниці заснування Володимира-Волинського у місті провели уже десяту міжрайонну виставку мисливських собак, повідомляє БУГ.

Цього року участь взяло 30 собак мисливських порід, серед яких гончаки, лайки, лягаві та норові. Окрім цього, на виставці був представник рідкісної породи – естонська гонча.

"На Волині є проблема із експертами, які повинні оцінювати зовнішній вигляд собак за усіма критеріями. Наступного року ми плануємо провести у Володимирі-Волинському обласну виставку мисливських порід: до нас завітають судді з різних обласних центрів України," – розповідає Григорій Городь, керівник Володимир-Волинського підрозділу Федерації мисливського собаківництва України.

Кожен охочий мав змогу придбати цуценят мисливських порід, адже учасники виставки допускались лише із документами: паспортом та родоводом, зазвичай до 4-го коліна. Також осередок співпрацює із Кінологічною спілкою України, тому щенята, придбані на виставці, мають змогу брати участь у різноманітних виставках чи турнірах.

Зі слів організаторів, база даних родоводу деяких собак йде аж до 1947-го року.

"Наразі відвідуваність виставок впала по всій Україні через недостатнє фінансування. Ми пропагандуємо виведення здорових собак, які не мають генетичних відхилень від норми, а якщо такі ж народжуються – господарі їх віддають у притулки, залишають у себе або ж продають. Найбільше радує те, що собаки мисливських порід ніколи не бігатимуть по місту як безпритульні – будь-який власник собаки цього не допустить", – зазначає Григорій Городь.

Породи оцінюються за певними критеріями. Детальніше про систему оцінки собак розповів спеціально запрошений експерт 1-ї категорії лягавих порід зі Львову Сергій Козак.

"Починаємо оцінювати собаку із голови: наскільки риси голови відповідають стандартам породи, високо чи низько посаджені очі, обов'язково враховуємо зубну формулу, лінію верху та шерсть собаки. Опісля займаємось розглядом ходьби: наскільки яскраво виражені кути кінцівок, чи не косолапить пес, а також чи рівно ходить та бігає", – повідомив експерт.

Найкращою собакою, тобто у бестінг-шоу, на виставці експерти визнали курцхаара із кличкою Ролл, власником якого є Сєрьогінов О. із смт. Іваничі. Також відзнаки отримали собаки порід , західносибірська лайка, ягдтер’єр та вельштер’єр. Переможці отримали дипломи та кубки 1-го та 2-го класу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus