USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У водосховище Волині запустили двохліток коропа

23 Жовтня 2015 10:07
За участю Федерації риболовного спорту Волинської області проводились заходи з відтворення водних біоресурсів в Кричевичівському водосховищі Ковельського району. Під час чого було випущено 2700 кг двохліток коропа, - повідомили у Волиньрибохороні.

В останні роки стан природного відтворення водних біоресурсів значно погіршився внаслідок дії ряду зовнішніх факторів, головними з яких є антропогенні – несприятливий гідрологічний режим, замулення та заростання нерестовищ, забруднення води, нерегульований вилов. В зв’язку з цим, штучне зариблення для водосховища життєво необхідне. Роботи проводились відповідно до науково-біологічного обґрунтування, підготовленого науковцями Інституту рибного господарства НААН України.

Зарибок підібрали таким чином, щоб його розмірно-віковий склад був стійкий до хижаків, в основному це окунь та щука.

Це один із етапів проведення відтворення водних біоресурсів на водосховищі. Протягом місяця цього року ТзОВ «Карпус» планує вселити близько 10 тонн коропа та рослиноїдних видів риб.

Ці заходи проводяться з метою подальшого вилову риби спортсменами рибалками різних вікових груп, проведення спортивних риболовних змагань обласного, всеукраїнського та міжнародного рівня, популяризації серед населення здорового образу життя, зеленого туризму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 23 Жовтня 2015 10:51
Що таке ТОВ "Карпус" І звІдки воно взялося на землях Ковельщини?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus