USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

У Великобританії затримали сімох українців. Доповнено

1 Травня 2017 13:49
Сімох осіб, ймовірно, громадян України, у неділю, 30 квітня, затримали за підозрою в нелегальному перетині кордону в містечку Орфорд, що у графстві Саффолк на сході Великобританії, де незадовго до цього сіла на мілину яхта.

Про це повідомляє видання Ipswich Star.

Яхта подала сигнал лиха. На місце прибули рятувальники. Зазначається, що був мовний бар'єр, але зрештою прибув буксир, який доставив вітрильний човен у Орфорд. Туди вже прибула берегова охорона і прикордонна служба. Затриманих доставили в місцеве відділення поліції.

Як наголошується, яхта, судячи з маркування на борту, зареєстрована в місті Пул в графстві корнуолл на південному заході Англії.

Як заявила віце-консул України в Британії Юлія Помазан в ефірі каналу "112 Україна", українців незабаром депортують, а щодо капітана яхти вирішується питання про притягнення його до відповідальності.

За словами Помазан, Велика Британія є однією з найпривабливіших країн для нелегальних іммігрантів і процедура депортації тут – нормальне явище.

Орфорд — невеликий порт переважно для прогулянкових суден. Однак він уже знайомий з українськими контрабандистами людей: в липні 2014 року тут було затримано трьох чоловіків і одна жінка. У жовтні того ж року вони були засуджені за контрабанду людей та інші злочини на терміни від одного року до трьох років і чотирьох місяців в'язниці з подальшою депортацією назад в Україну.

Шестеро людей - п'ятеро чоловіків та одна жінка, - яких вони намагалися ввезти в Сполучене Королівство, також були відправлені в Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus