USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

У центрі Луцька лунали вибухи і звуки сирен

2 Квітня 2015 11:11
В адміністративну будівлю УМВС Волині «влучив снаряд». Такою була легенда навчання з цивільного захисту та територіальної оборони, головна мета якого – перевірити взаємодію структурних підрозділів УМВС та ДСНС під час виникнення надзвичайної ситуації, відпрацювати проведення рятувальних і пожежних робіт та евакуації населення в укриття під час артилерійського обстрілу.

Про це повідомили у прес-службі волинської міліції.

Особовий склад органів внутрішніх справ за тривогою негайно прибув на територію управління. Керівники тактико-спеціальних занять довели правоохоронцям мету, план та завдання заходів.



Зі слів старшого інспектора штабу УМВС Андрія Алєксєєва, навчання проходило у кілька етапів. Для відпрацювання дій у екстремальних ситуаціях із числа особового складу створено кілька груп: вибухотехнічна, пожежогасіння, евакуації.



«Ми нагадали правоохоронцям алгоритм дій та удосконалили навички особового складу при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Тож намагалися максимально доступно пояснити та наочно продемонструвати потрібну інформацію», - розповів Андрій Алєксєєв.

За планом, під час артилерійського обстрілу на територію управління влучили два снаряди: один із них поцілив у будівлю, тож там виникла пожежа, а нездетонований - лежав поряд із адміністративним приміщенням.



У центрі Луцька лунали вибухи і звуки сирен. Із проблисковими маячками до будівлі обласного управління міліції мчали автомобілі рятувальників і карети «швидкої допомоги» - так розпочиналися навчання.



Особовий склад евакуйовано, місця події обнесені попереджувальною стрічкою.
Для проведення рятувальних робіт на місце події прибули співробітники Державної служби надзвичайних ситуацій. Рятувальники гасили пожежу, що виникла в будівлі, та допомагали виводити у безпечне місце «поранених». А бригада лікарів міліцейського госпіталю надала їм необхідну допомогу.



Вибухотехніки Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру УМВС України у Волинській області тим часом встановили ймовірне джерело небезпеки та знешкодили вибуховий снаряд. Насамкінець слідчо-оперативна група оглянула місце події.



- Особовий склад виконав завдання на відмінно – люди врятовані, пожежу погасили, снаряд знешкодили. Тож можу сказати – навчання пройшло успішно, за планом, – підсумував Андрій Алєксєєв.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Патріот Показати IP 2 Квітня 2015 11:34
проведіть навчання в Маневицьких лісах з затримання бурштинокопачів,Чи стращно йти з пістолетами проти Самооборівських АКМ 47)))І тоді Вам всі свідомі волиняни подякують,а демонструвати скільки сала відїли ваші співробітники можна хоч кожен день навчань для цього не потрібно.І тимбільше практика на Сході показала,що ніхто приміщень таких не руйнує а захоплюють для "чистки" зброярні.
Б.С до Патріот Показати IP 2 Квітня 2015 15:24
АКМ 47 - це щось новеньке) Калашников перевернувся в гробу)))
Патріот до Б.С Показати IP 3 Квітня 2015 08:52
АК74М-мав на увазі...А Калашніков,якбиі взагалі не народжувався,то може в росіян і небулою стрілецької зброї.
13 до Патріот Показати IP 2 Квітня 2015 16:23
ти чудо горохове, що сказало, що в воду пу*нуло!!!
луч Показати IP 2 Квітня 2015 11:34
Дивлюсь на форму мєнтів, совок ще той.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus