USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.55 10.70

У троянівській школі навчання школярі розпочали за новими партами

1 Вересня 2016 18:44
Перший день осені для школярів та їхніх батьків розпочинається відзначенням Дня знань. З цієї нагоди понад сто представників команди Волинського УКРОПу взяли участь в урочистостях у школах у всіх куточках області. Слова вітання вони передали від засновника фонду «Тільки разом», голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці.

Про це повідомили у прес-службі Волинського УКРОПу.

Новообраний народний депутат України (від «Українського об’єднання патріотів – УКРОП») Ірина Констанкевич на свято першого дзвоника завітала у село Троянівка Маневицького району.
Громада села Троянівка відзначається особливою активністю. Напередодні навчального року з ініціативи вчителів та завдяки співпраці з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» для школи придбали нові парти та стільці для учнів початкових класів. Ідея реалізована в рамках проекту «Ініціативні громади», однією з умов участі у якому є співфінансування громади для втілення того чи іншого задуму.

Як розповіла учасник ініціативної групи, вчитель початкових класів Віта Ясюк, старі парти давно не відповідали сучасним стандартам, а тому у дітей часто виникали проблеми зі здоров’ям. Педагог каже, що на розгляд у Фонд подали ще два проекти, в рамках яких планують модернізувати клас хімії та облаштувати шкільний музей історії села. Першого ж вересня троянівські найменші учні мали нагоду посидіти вже за новими партами.


Під час урочистостей першокласники зворушили присутніх віршами про шкільне життя, виконанням пісень. Також жителі села вшанували хвилиною мовчаннямодносельчанина Сергія Климчука, який загинув у АТО.

«У непростий для країни час, коли ми маємо складну політичну ситуацію та війну на сході, дуже важливо виховувати справжніх патріотів, справжніх українців, - сказала у вітальному слові Ірина Констанкевич. – Ми завжди повинні пам’ятати, що наша мова і вишиванки – це не лише атрибути самоідентифікації. Патріотизм повинен проявлятися у нашій життєвій позиції, вчинках, небайдужості до долі країни».
Голова Волинської обласної регіональної парторганізації «УКРОП» Вячеслав Рубльов переконаний, що «одне з найголовніших надбань у житті людини – знання. Їх здобуття можливе лише за умови наполегливої роботи над собою». Цього дня, зі слів Вячеслава Рубльова, особлива подяка висловлюється педагогам – «за тепло їхніх сердець, жертовність, відповідальність за виховання нового, сучасного покоління – справжніх патріотів своєї країни, які вже завтра формуватимуть історію нашої України».

У деякі навчальні заклади укропівці завітали з подарунками. Зокрема для першокласників школи села Прилісне депутат обласної ради Іван Киричик закупив канцелярські набори. У Нововолинську у школі №4 депутати міськради фракції «УКРОП» подарували дитячу літературу для поповнення бібліотечного фонду, а першокласникам спеціалізованої міської школи №9 – конструктори «Лего».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олег Показати IP 1 Вересня 2016 20:54
Той, так званий депутат, (киричик) то це ще дуже м'яко кажучи уже допоміг. Виділив аж одну тисячу гривень для лікування дівчинки, хвору на серце. Краще б собі на чорний залишив, дєпутат

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus