USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

У Словаччині розкрадають українське «кладовище» євроблях

7 Березня 2019 07:00
У словацькому селі Убля, розташованому на кордоні з Україною, розкрадають залишені українцями автомобілі.

Про це повідомляє Мукачево.net.

Зазначається, що вже кілька місяців в Ублі спостерігається надзвичайна ситуація – всі вільні ділянки заставлені автомобілями, які належать українським власникам. Така ситуація склалася через те, що в Україні ліквідували можливість завозити автомобілі з іноземною реєстрацією в режимі транзиту.

Словаки стверджують, що три сотні автомобілів, припаркованих по всьому селу, у дворах і в садах залишили українці, які через новий митний закон не змогли на машині повернутися в Україну.

Проблему спробували вирішити навіть на урядовому рівні, проте безрезультатно.

Однак з недавнього часу невідомі почали розбирати залишені автомобілі – від коліс до дзеркал заднього виду. Деякі машини просто зникають й українські власники звертаються в поліцію.

«Зараз в селі Убля зафіксовані дві крадіжки автомобілів, що належать громадянам України», – повідомила прес-секретар поліції Яна Лігдаянова.

Натомість місцеві словаки кажуть, що автівки українців їм заважають. «Ці автівки припарковані на нашій території, яка належить нам, а не українцям», – каже один з місцевих водіїв.

Радник словацького мера Кошице з питань розвитку транскордонного співробітництва Едуард Бураш допустив, що ця ситуація може призвести до небажаних заворушень
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 7 Березня 2019 07:05
Що ви брешете? Бляхи на словацькій реєстрації. Значить належать словакам а не українцям. Українці свої бляхи розмитнити і заплатили Україні податки.
a до Анонім Показати IP 7 Березня 2019 09:21
Купив авто - написав купчу, ти власник. Їдеш в Україну - вимагають гроші за заставу. Немає грошей = оставляй авто на кордоні, збирай гроші. Збираєш гроші - вкрали авто.
Вах до a Показати IP 7 Березня 2019 10:20
Неправильний алгоритм!нема грошей-некупуй єврохлам,а ізди тролейбусом!а якшо вже так хочеться-бери кредит!або позичай в когось.... Чим думали єврохитрі коли скупляои мотлох???
a до Вах Показати IP 7 Березня 2019 11:01
Люди цими авто могли їздити роками. Хтось живе на кордоні і підпрацьовує за бугром. Купив авто В ТРИ рази дешевше бо це є реальна вартість авто, а не так як в нас, можливо на останні гроші, їздив, працював, радів, потім приходять вибори і під вибори треба терміново дохрена бабла, щоб купити пенсіонерів. Вводять закон, миють 14 мільярдів грошей на розмитненні, їх направляють в пенсійний фонд, щоб пенсіонери хоча б на місяць вилізли з дупи і подумали що так буде завжди, а не місяць перед виборами, і..... все.... Вибори пройдуть, хто проголосував за кандидата і вибрав його ще на один строк, живуть в дупі ще 5 років і чекають наступної подачки через 5 років. А люди які купили авто і не змогли його розмитнити просто не змогли заїхати на СВОЄМУ ЧЕСНО заробленому авто до себе додому, тому що на кордоні від них вимагають залогову вартість розмитнення, грошей на яке просто немає, бо в жопі вони сидять.
Пілот Показати IP 7 Березня 2019 10:16
Назва села відображає ситуацію, яка склалася з автомобілями на єврономерах!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus