USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.00 41.30
  • PLN 10.35 10.50

У Штунській школі - творчий батл. Відео

24 Травня 2017 09:58
Штунська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – одна із найменших з-поміж одинадцятирічок у Любомльському районі, проте добре знана поза його межами. Вихованці цього закладу – переможці обласних та всеукраїнських змагань зі спортивного орієнтування. Проте, тут є чимало й інших талантів. Аби допомогти їм розвиватися ініціативна група села підготувала два проекти спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом». І нині вже є результат.

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

У загальноосвітній школі села Штунь Любомльського району – мистецький фестиваль.

Творчий батл між двома школами - місцевою та сусідньою Головненською. Учні підготували художні виступи – вокальні, хореографічні, декламування поезій.

Безперечний фаворит зустрічі - зразковий дитячий хореографічний колектив із села Головне «Хуторянка» Єлизавета Довгань, учасник зразкового дитячого хореографічного ансамблю «Хуторянка» (Любомльський район) розповіла: «Це зразковий хореографічний колектив. Ми виступаємо в усій Волинській області і нам дуже приємно, що ми потрапили на таку приємну зустріч із учнями села Штунь, що так тепло прийняли».«Хуторянка» - то приклад того, як на аматорському рівні можна досягнути майстерності і професіоналізму. Учитель зарубіжної літератури без хореографічної освіти, змогла вивести колектив до статусу зразкового.

Лариса Назаревич, художній керівник зразкового дитячого хореографічного ансамблю «Хуторянка»: «Я працювала сама, постановки, музику шукала сама, був музичний керівник, який співпрацював з нами. Теж музикант, майстер своєї справи. Добирали з ним музику, допомагали в будинку культури, освіта допомагала теж. Стараюся дітям донести те, що є». Гідно виступали й господарі фестивалю. Художнього керівника у колективі немає взагалі, але бажання вдосконалюватися від того не менше.

Оксана Корнелюк, учениця 11 класу Штунівської ЗОШ І-ІІІ ступенів розповіла: «Зазвичай ми більшість композицій беремо в Інтернеті, так як у нас тут немає кому вчити. Але нас підтримують вчителі, директор, заступники всі. Тому ми виступаємо на всі свята. То завжди весело і щось новеньке».


Відтепер з’явився новий стимул старатись ще більше. Директор Штунської ЗОШ І-ІІІ ступенів Світлана Булавчук зініціювала придбання музичного обладнання для виступів: «Коли саме сюди прийшла на роботу, побачила обдарованих у декламуванні віршів, побачила дітей, які вміють співати, які хочуть співати. З Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» у Любомльському районі тісна співпраця і завдяки цьому ми взяли участь у написанні проекту».

«Ми настільки чекали цієї апаратури. Ми дуже вдячні Фонду Ігоря Палиці, що вони нам допомогли», - ділиться враженнями учениця 11 класу Штунівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Оксана Корнелюк.

Також здійснилася мрія шанувальників настільного тенісу. Штунська школа – базова в районі щодо туризму, але пінг-понг – одне із найулюбленіших занять хлопців на перервах. Тому придбання стола – ще один результат співфінансування Фонду і громади. Школярі займають черги на гру на перерві. Для того, аби був порядок, навіть графік почерговості гри склали. Тепер діти хочуть за власні кошти придбати ще один стіл і виховувати своїх чемпіонів із цього виду спорту. Бо успішних туристів уже мають.

«Їжджу на різні змагання, займаю там призові місця на обласних, районних змаганнях.Це орієнтування на місцевості, в лісах, різних парках, селах, містах. На різних змаганнях зустрічаємося, спілкуємося. Мені дуже подобається займатися орієнтуванням», - розповіла учениця 9 класу Штунської ЗОШ І-ІІІ ступенів Тетяна Булавчук.

За успіхи Тетяну нагородили путівкою до дитячого оздоровчого табору «Артек-Буковель». Юна туристка мала нагоду випробувати талант орієнтування ще й на гірській місцевості. Проекти Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» уже охопили тисячі юних волинян. Це і стипендіальний проект, і відпочинок у Буковелі, і будівництво спортивних об’єктів, і підтримка найрізноманітніших творчих заходів, і громадські ініціативи, які спрямовані на розвиток дітей та молоді. Це – вигідна інвестиція в майбутнє, що обіцяє виправдати себе уже незабаром успіхами у найрізноманітніших сферах життя області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus