USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

У селі на Волині збудують моторик-парк. Фото

2 Березня 2019 20:01
Нову зону відпочинку для молоді облаштовують у селі Вишнів Любомльського району.

Задум реалізується у громаді за підтримки народного депутата Ігоря Гузя, інформують на офіційній сторінці нардепа.

З державного бюджету на облаштування рекреаційної зони із встановленням моторик-парку передбачили 550 тисяч гривень: 250 тис. грн - у 2018 році, решту вже цьогоріч.

Перший заступник голови Вишнівської ОТГ і автор ідеї Галина Федончук розповіла, що у Вишневі зовсім немає зони відпочинку для молоді. Та й приміщення місцевого клубу замале для цього. Через це у центрі села, за клубом, планують створити рекреаційну зону з влаштуванням моторик-парку.

Дотепер ця територія пустувала, була захаращена. Там паслися гуси, качки, коні та кози. Власними силами місцевість розчистили. Тепер тут встановлять спортивні конструкції, які розвиватимуть у дітей моторику, вестибулярний апарат, поліпшуватимуть координацію рухів.

Територія, де планують збудувати моторик-парк


«Мають бути і лавки, де мами зможуть відпочивати з дітками та прогулюватися з візочками. Діти зможуть проводити дозвілля. Також у планах - озеленення, створення фотозони», - розповіла пані Галина.
Проект моторик-парку


З її слів, орієнтовна вартість втілення проекту - 1, 3 мільйона гривень. У Вишневі проживає майже півтори тисячі осіб, половина – це молодь. У місцевій школі навчається 240 дітей. «Прораховуємо, що можемо зробити власними силами, що силою громадськості й за допомогою народного депутата», - каже автор ідеї.

До слова, за чотири роки нардеп Ігор Гузь залучив майже 800 тисяч гривень з держбюджету на розвиток Вишнева. За ці кошти встановили дитмайданчик (80 тис. грн), придбали комп’ютерний клас у школу (100 тис. грн) та меблі в сільський клуб (42,6 тис. грн). А тепер – це ще й облаштування рекреаційної зони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus