USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

У пам’ять про відомого професора у волинському виші – академічні читання

9 Червня 2016 13:16
З нагоди 90-річчя від дня народження професора Леоніда Гіттіка у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки урочисто розпочалися академічні читання. Про це повідомляє Волинська регіональна дирекція НТУ.

У рамках наукового заходу пам’яті доктора медичних наук, лікаря-невропатолога у виші відкрили кабінет-музей. Леонід Гіттік – професор, доктор медичних наук, учений-нейрофізіолог, лікар- невропатолог. Він – засновник волинської школи фізіологів, автор майже 300 наукових публікацій, зокрема, 12 монографій і навчальних посібників. Із 1975 року і до кінця життя Леонід Самійлович очолював кафедру фізіології людини і тварин біологічного факультету СНУ. Аби вшанувати пам’ять колеги, працівники вишу організували Академічні читання з міжнародною участю. Захід приурочили також до 45-річчя кафедри, якою Леонід Гіттік керував чверть століття.

На урочисте відкриття академічних читань завітало багато науковців, лікарів, учнів Леоніда Гіттіка, тих, хто знав і працював поряд із видатним волинянином. Серед них – донька вченого Олена Збарська, яка спеціально приїхала з Ізраїлю.

Учні професора Леоніда Гіттіка працюють у різних містах України та за її межами. У їх числі – декан біологічного факультету волинського вишу Андрій Поручинський. Він розповів, що Леонід Гіттік був неординарною, різносторонньою особистістю.

Життя знаного науковця раптово обірвалося 21 жовтня 2002 року. Після лекції в університеті він ішов до важкохворого колеги.

Про доробок професора Леоніда Гіттіка, а також проблеми і досягнення в сфері неврології учасники академічних читань із України та з-за кордону говоритимуть упродовж трьох днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Надія Показати IP 9 Червня 2016 13:20
Світла пам"ять великій і світлій людині,яка колись спасла життя моїй мамі.Таких мало
Студент професора Показати IP 9 Червня 2016 17:04
Вічна пам'ять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus