USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.53

У пам'ять про Героя на Волині відкрили меморіальну дошку

23 Квітня 2015 14:14
Дошку пам’яті загиблого Героя Юрія Трохимука відкрили у школі села Залаззя Любешівського району. Про це йдеться на сайті Любешівської РДА.

Лінійку відкрили під жалобну пісню «Гей, пливе кача по Тисині» та Державний Гімн.

Шанобливо відкрили меморіальну дошку, знявши з неї український прапор, директор школи Юрій Самонюк та сестра Юри – Олена Іванісік. Опісля її освятив настоятель місцевої церкви ікони Почаївської Божої Матері отець Микола:

- Ми щойно окропили цю дошку освяченою водою. Це для того, щоби в наших душах залишилася священна згадка про воїна, односельчанина, сина, брата, про те, що він віддав своє життя за нашу свободу», - наголосив настоятель.

Серед запрошених гостей – учасники АТО, добровольці із Залаззя – Володимир Ніколайчук та Віталій Черняк. Виступаючи перед присутніми, Петро Никонович зазначив:

- Сьогодні у Залаззі відбувається подія, яка болить кожному з нас, не тільки тут присутнім, але й кожному українцю, який щиро пам’ятає про подвиг тих, хто відстоював незалежність своєї держави і продовжує це робити на сході. На жаль, Трохимук Юрій Васильович повернувся до рідної школи з ось таким пам’ятним знаком. Відкриття меморіальної дошки – це щира дань справжньому патріоту, який боровся за суверенітет України, мир, спокій на рідній землі.

Також він згадав, ким був герой та від імені влади висловив щирі слова подяки батькам, які виховали такого сина.

Меморіальну дошку на честь загиблого односельчанина Залаззівська школа виготовила самостійно.

Подякувала від імені родини всім тим, хто згадує Юру, хто молиться за упокій його душі, сестра – Олена Іванісік.

Тож не будьмо байдужими до тих, хто за нас поклав голову і віддав серце, хто відстоює наше мирне небо та бореться за наше гідне і спокійне українське завтра!

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що шкільний музей-кімнату Героїв Небесної сотні відкрили у селі Колона Іваничівського району Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus