USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.35 41.55
  • PLN 10.60 10.75

У Нововолинську птахофабрика скидає нечистоти просто у яму

9 Лютого 2017 08:42
Мешканці Нововолинська стурбовані щодо незаконного викиду відходів виробництва підприємством ТзОВ «Птахокомплекс «Губин». Про це у мережі написав депутат Борис Бабійчук.

"Так, 23 грудня 2016 депутатом Нововолинської міської ради був озвучений депутатський запит з приводу скидання відходів цим підприємством до очисної системи КП “Нововолинськводоканал”. Була одержана відповідь від начальника КП “Нововолинськводоканал”:

«керівництво ТзОВ “Птахокомплекс Губин” отримало категоричну заборону вивозити кров на мулові майданчики міських очисних споруд».

8.02.2017р мені стало відомо, що на територіє цього підприємства було вирито дві великих ями, в які щодня підприємство скидає відходи виробництва. За словами очевидців – це чотири асінізаторні машини в день. Ями не мають захисної оболонки, відходи безперешкодно проникають в ґрунт , а відповідно і в ґрунтові води. Якщо терміново не вжити природоохоронних та адміністративних заходів, – це може привести до надзвичайної епізоотичної ситуації, забруднення підземних вод органічними речовинами та біологічними забрудниками, виникненням епідемій", - йдеться у дописі депутат.



З його слів, локальні очисні споруди, які були умовою будівництва ТзОВ “Птахокомплекс Губин”, підприємством так і не запущено.

"Також на території підприємства в холодильних установках використовується 20т. аміаку. Дренажний резервуар, який повинен вмістити весь аміак у випадку НС зараз є частково заповнений, що є не припустимо. Таке ігнорування техніки безпеки на виробництві несе небезпеку життю працівникам та мешканцям міста", - додає Борис Бабійчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Штефан, Луцьк Показати IP 9 Лютого 2017 09:42
Мартиняк не виконує своїх соціальних та природоохоронних обіцянок на які був такий щедрий, коли купував землю в громади. Міський голова В.Сапожніков не хоче конфліктувати із мільйонером, бо й сам мільйонер і олігарх, котрий продав ділянку під "Пан Курчак" по 15 грн\м. кв. Депутати Нововолинської міськради - залякані і зашугані створіння, що бояться як вогню місцевої феодальної владної команди (чит. організованої злочинності). Начальник "НВ Водоканал" В.Озімчук не сміє заперечувати, бо його дуже близькі родичі мають на території Вододоканалу приватне підприємство із виробництва труб. Прокуратура, поліція, СБУ - повний мовчок, кругова порука. Мешканці Нововолинська влипли. І давно. Умовно діючий мер міста ніяких тілорухів. у цьому напрямку робити не буде.
Анатоль_ Показати IP 9 Лютого 2017 11:02
Шановна пані з Нововолинська яка називає себе Штефаном з Луцька повинна розуміти, що ця птахофабрика то сучасне, єкропейське підриємство яке відповідає всім сучасним екологичним вимогам та стандартам ЄС!
нововолинськ до Анатоль_ Показати IP 9 Лютого 2017 11:21
Це по європейськи - нечистоти до грунтових вод???
Карапуз Показати IP 10 Лютого 2017 09:48
В Україні інакше ніж "по беспрєдєлу" нічого не робиться, бо дичина і варвари :/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus