USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

У Маневичах відзначили річницю створення селища

6 Червня 2017 21:14
У перший день Трійці маневичани відсвяткували 125 річницю створення селища. З цієї нагоди у Маневичах провели чимало цікавих заходів, повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Розпочались урочистості із параду з дитячими візочками під духовий оркестр. Таку оригінальну акцію проводять вже вдруге. Батьки разом з малюками прикрашають візочки у різноманітній стилістиці і крокують аж до місцевого парку. Цього року дитячих «транспортів» було не надто багато, проте кожен вирізнявся цікавим оформленням. Візочки трансформували у машини, кораблі та квітучі галявина.

Особливо запам’ятався один із візочків-кораблів, адже оформлений був як витвір мистецтва. Ніна та Богдан створили піратський корабель для свого двохрічного сина Ярослава. Хлопчика переодягнули у пірата, аби він був повноцінним капітаном на своєму човні.

«Дизайн для оформлення знайшов в інтернеті старший син, а ми втілили в життя. Минулого року тематика нашого візочка була «Нептун». Дуже подобається морська тема. Напевно, хочемо в теплі краї», – жартівливо каже мама Ніна.

Усіх батьків із оригінальними візочками селищний голова Олександр Гаврилюк нагородив призами. У вітальній промові голова наголосив, що сьогодні Маневичі активно розвиваються – електрифікуються нові масиви, встановлюється вуличне освітлення, відремонтовано свердловину в одному з районів селища, розпочинаються роботи з відновлення водопроводів, проводиться будівництво доріг.

Хода з візочками була лише початком дійств. В парку на жителів та гостей Маневич очікували атракціони, палатки зі смаколиками та концертна програма. Глядачів розважали місцеві творчі колективи, артисти Волинської обласної філармонії, народний артист України Василь Чепелюк та гурт «Флайза».

На свято до Маневич завітала народний депутат України від УКРОПу Ірина Констанкевич. Вона зауважила, що за час парламентської діяльності Маневиччина та маневичани стали для неї рідними та близькими.

«На сьогодні Маневичі стали гарним районним центром, який невпинно розвивається. Потужній освітній, культурний та медичний рівень підтверджує те, що тут живуть та працюють справжні професіонали. Саме завдяки таким людям розвивається Волинь та Україна. Я впевнена, що в перспективі об’єднана територіальна громада із центром у селищі Маневичі стане успішною та процвітаючою», – наголосила Ірина Констанкевич.

Парламентар не лише привітала маневичан із ювілейною датою, але й нагородила подяками від Верховної Ради України в галузі охорони здоров’я старшу медичну сестру поліклінічного відділення Маневицької центральної районної лікарні Валентину Оксенюк, в галузі промисловості – директора Маневицького торфозаводу філії ДП «Волиньторф» Володимира Щербачука та в галузі освіти –

вчителя інформатики ЗОШ I-IIIступенів № 1 селища Маневичі Валерія Матенчука.

Також Ірина Мирославівна подарувала картину та грошову винагороду учаснику бойових дій, який служив миротворцем у Ліберії, в АТО у Луганській та Донецькій областях Юрію Рибачуку. Нардеп зауважила, що Юрій незважаючи на молодий вік багато зробив для своєї країни, а тому заслуговує на повагу та підтримку. Варто зауважити, що Юрій разом з дружиною очікують на первістка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus