USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

У Луцьку відкрили другий сезон Клубу успішних сімей

23 Грудня 2017 09:00
У неділю 17 грудня в Луцьку відбулося відкриття другого сезону Клубу успішних сімей. Цього разу серію зустрічей, що пройдуть з грудня по травень буде присвячено вихованню дітей.

Чи справді нам потрібно виховувати їх, чи дітлахи просто наслідують нас? Про це та багато іншого дізналися майже 100 учасників, що відвідали першу зустріч у цьому сезоні на тему «Вплив батьків на дітей», повідомляють організатори.

Ведучий заходу Роман Кравчук привітавши присутніх, побажав, щоб такі тренінгові зустрічі допомагали сім`ям ставати більш успішними та щасливими. Він відмітив, що Клуб успішних сімей – це своєрідний майданчик, де подружні пари міста Луцька можуть спілкуватись, навчатись та рости в сімейних стосунках. «Хтось колись сказав, що щасливий є той, хто щасливий у себе вдома», – підкреслив ведучий.

Питання впливу батьків на дітей впродовж зустрічі розглядав спеціально запрошений гість з Києва - мотиваційний спікер, експерт з питань сім'ї, практикуючий сімейний консультант Володимир Омельчук. З богословської точки зору батько чотирьох дітей розповів, як подивитись на своїх дітей під іншим кутом зору, перестати дратуватися на щоденні дрібниці чи витівки, інвестувати в своїх дітей та що необхідно змінити батькам у собі.

Свою лекцію Володимир розпочав з «малюнка на мільйон доларів». Він наголосив, що базовим елементом у будівництві успішної сім`ї є Слово Боже. Це і стосується питання виховання дітей, оскільки саме сім`я є центром учнівства та основною школою. Батьки не повинні ухилятися від своїх обов`язків, наголосив спікер.

– Якщо я батько, але не виконую ролі батька, то чи є я батьком?

– Чоловік як голова і священик в сім`ї повинен брати на себе головну роль у цій «школі»: ставити правильні цілі у вихованні, мати тісні стосунки з дітьми та навчати особистим прикладом.

– Не намагайтесь виховувати дітей, вони все рівно будуть схожі на вас.

– Бажаючи отримати все і відразу є небезпека не отримати нічого і поступово. Виховання – це процес, день у день. Потрібно запастися витримкою та терпінням. У вихованні важливим елементом є постійність, – відмітив Володимир.

– Будучи недосконалими, ми вимагаємо досконалості від наших дітей.

– Найбільше, що дратує наших дітей, є те, що ми такі ж, як вони. Важливим елементом у вихованні є визнання своєї невідповідності. Не намагайтеся виховувати дітей з позиції: я – досконалість. В своїй сім`ї будьте справжніми, тими, хто потребує Божої благодаті. Наші слова не повинні суперечити нашим ділам.

– Поки не буде справжнього покаяння в житті дитини, не очікуйте суттєвих змін.

– Як би ми не намагалися виховувати своїх дітей, по-справжньому змінити їх може лише Бог. Найбільше, що ми можемо зробити у вихованні наших дітей – це розповісти їм Євангелію, – наголосив доповідач.

– Ми завжди знаходимо час на те, що по-справжньому любимо.

– Будьте другом для своїх дітей. Проводьте з ними час: спілкуйтесь, грайтеся, разом співайте, читайте історії, навчайте їх практичних речей. Ходіть з ними в гості, та приймайте гостей, хай вчаться гостинності. Відвідуйте нужденних, вдів та сиріт, хай діти бачать вашу жертовність і служіння іншим. Будьте поруч і всіма можливими способами показуйте їм Великого Бога.Якщо я поклоняюсь Богу, це неодмінно вплине на моє майбутнє покоління, – підсумував Володимир.

На сам кінець, керівник проекту Клуб Успішних Сімей Альона Юхимчук відкрила теми зустрічей, що чекають учасників у другому сезоні:

21 січня 2018 – «Захист батьківства»

25 лютого 2018 – «Вікові особливості та правильний емоційний зв`язок з дитиною»

1 квітня 2018 – «Як діти народжують батьків»

6 травня 2018 – «Секс у шлюбі. Пісня кохання»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus