USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

У Луцьку віддали шану загиблим українцям Закерзоння

30 Квітня 2017 18:46
Сьогодні на Меморіальному комплексі «Вічна слава» відбулося віче пам'яті та скорботи на згадку про винищення українських сіл та населення на теренах історичної Холмщини у 1943-1944-х роках. Захід організований Волинським обласним ветеранським товариством «Холмщина».

Аби віддати шану загиблим та постраждалим українцям Холмщини, Підляшшя, Надсяння, Лемківщини та Бойківщини, до пам'ятного знаку депортованим українцям із Закерзоння до СРСР прийшли секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук, заступник міського голови Григорій Пустовіт, радник голови Волинської обласної ради Вячеслав Рубльов, депутат Віктор Ящук, члени Волинського обласного ветеранського товариства «Холмщина», “Холмщина молода” та громадськість міста, інформують у відділі інформаційної роботи міської ради.



Захід розпочався молитвою та панахидою, яку відслужив настоятель церкви Холмської ікони Божої Матері протоієрей отець Михаїл. Символічним оберегом Віча стала ікона Хомської Божої матері, біля якої запалили свічку скорботи.



Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук у своєму зверненні зазначив: “Сьогодні ми згадуємо страшний злочин проти українського народу. Вшановуємо память тих, хто був депортований, відірваний від рідної землі, від своїх сімей. Дуже важливо згадувати про події тих часів із року в рік, аби в українській історії більше не було таких трагічних сторінок”.



Учасники зібрання поклали квіти до пам'ятного знаку загиблим українцям Закерзоння.

Потому розпочалося скорботне віче, під час якого Голова товариства «Холмщина» Микола Онуфрійчук розповів вражаючі факти про спалені села, численні жертви та жахливі вбивства мирного населення, якого зазнали українці навесні 1944 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Можливо Показати IP 1 Травня 2017 13:08
Лінія Молотова-Рібентропа до чого той Керзон

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus