USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.75

У Луцьку презентували проект про сонячних діток

22 Березня 2017 07:00
Щороку в Україні народжується близько 450 дітей зі синдромом Дауна. У них особлива зовнішність – пласке обличчя, косий розріз і підняті куточки очей. І ще одна зайва хромосома.

21 березня «Громадське. Волинь» у партнерстві з ГО «Даун-синдром» презентували соціальний телепроект «Діти сонця. Один день на роботі». Проект спрямований на соціальну адаптацію молоді з синдромом Дауна, подолання стереотипів про можливості працевлаштування, налагодження діалогу з потенційними роботодавцями.

Автор проекту – Олег Редько. Він прийшов до журналістів «Громадського» у студію і запропонував зробити кілька фільмів про дітей з хворобою Дауна.

«У мене є братик Матвій. Йому два роки і у нього синдром Дауна, – каже Олег Редько. – Я задумався про те, що буде з Матвієм, коли не стане батьків, брата та сестри. У кращому випадку він потрапить у інтернат і житиме там як якась тваринка. Я не хочу, щоб мій брат так жив. За кордоном таких людей підтримує суспільство. Вони мають великі можливості. Хочу, щоб в Україні їх теж підтримували, але не солодощами і жалощами, а доброю справою».

«Це чудова ідея, бо в області є така молодь і, на жаль, у нас немає прикладів, як ця молодь реалізує себе в житті. Ці діти можуть працювати й приносити користь суспільству. Однак вони з дитинства сидять вдома і мало з’являються на публіці. Адже люди реагують на їхню з’яву не так, як потрібно: тикають пальцями чи витріщаються», – розповідають журналісти «Громадського».

Яна Авраменко стала першою героїнею трейлера. Дівчинка стажувалася у дизайн-студії. Мама Яни Світлана каже, що ніколи не сумнівалася у здібностях своєї дитини. Вона наголошує: усі діти з синдромом Дауна різні, тому підхід до них має бути індивідуальним.

«Такі діти не просто приходять у цей світ. Вони відчувають людей дуже глибоко. Нам потрібно у них вчитися тепла і щирості. Бог такими дітками не лише батьків випробовує, а усіх навколо», – переконана Світлана.

Усі гості презентації мали нагоду долучитися до Всесвітньої акції «Кольорова шкарпетка», спрямованої на підтримку людей з синдромом Дауна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus