USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У Луцьку пенсіонери просять у депутатів безкоштовні котли для опалення

24 Жовтня 2019 10:58
Мешканці будинку на вулиці Тарасова, 41, звернулись до депутатів Луцької міської ради з проханням безкоштовно встановити у помешканні котли для опалення.

Звернення лучан щодо поквартирного встановлення котлів розглядали 24 жовтня під час засідання комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Зі слів однієї із присутніх на засіданні пенсіонерок Ольги Сахарчук, два роки тому у міській раді їм пообіцяли безкоштовні котли, але, мовляв, і досі не встановили.
На це голова профільної комісії Андрій Козюра відповів, що до цього часу міськрада безкоштовно котли не встановлювала нікому.

«Питання, що стосуються внутрішньобудівельних і зовнішніх мереж, а також проєктні роботи із встановлення чи заміни газових колонок у приватних квартирах міська рада може на себе взяти. Але, що стосується газових котлів – то у нас навіть програми такої немає. Міська рада не може взяти на себе витрати в цих частинах. Для цього потрібно додатково закладати кошти в бюджет. Але якщо ви напишете заяву в департамент ЖКГ, візьмете на себе витрати за ці котли, міська рада теоретично може взяти на себе їх встановлення», - зазначив депутат.

Натомість Ольга Сахарчук попросила обранців громади пояснити пенсіонерам, скільки ж часу їм потрібно відкладати кошти, аби купити котел при пенсії у дві тисячі гривень.

«Звертайтесь до департаменту ЖКГ від всього будинку, також потрібно, щоб хтось ці заяви очолив, аби в департаменті почали опрацьовувати вартість кошторисного проєкту, вартість газу, щоб ми це заклали в бюджет на наступний рік. Інакше казначейство не профінансує цих витрат», - наголосив Андрій Козюра.

Насамкінець виконувачка повноважень директора департаменту ЖКГ Луцької міської ради Надія Коленда додала, що два тижні тому заплатила 3950 гривень за проєктні роботи із встановлення ІПО, тому володіє інформацією про вартість послуги.

«Я була у вас на зборах, у вашому будинку мешкає велика кількість молодих людей, які цілком в змозі заплатити за це самостійно», - підсумувала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Бач чого захотіли Показати IP 24 Жовтня 2019 11:30
Може їм ще безкоштовно євроремонти зробити? вікна поміняти? утеплити стіни?
лучанка Показати IP 24 Жовтня 2019 11:40
От нахабні пенсіонери. Чому у їх власних,приватизованих квартирах повинні встановлювати котли за наш рахунок? То давайте всім пенсіонерам міста виконаємо їх бажання,а не тільки в цьому будинку .Дали безплатно квартиру, то тепер ще й повинні обслуговувати їх до кінця життя. Пишіть заяви внукам і дітям, яким залишите ці квартири.
до до лучанка Показати IP 24 Жовтня 2019 12:58
Ці пенсіонери побудували Луцьк і всю інфраструктуру, яку Ви привели до запустіння.Пред"явіть людям об"єкти побудовані "озимим поколінням", перш ніж так зневажливо відноситись до пенсіонерів.Не все життя Ви будете "вічно молодими", прийде і старість і тоді попробуєте,як бути пенсіонером.
скептик до до Показати IP 24 Жовтня 2019 17:25
вони накрадуть стільки, що вистачить їм і їхнім внукам
ігор луцький Показати IP 24 Жовтня 2019 13:20
А більшість пенсіонерів Луцька можуть лише мріяти про дозвіл на автономку.
Житель Луцька Показати IP 24 Жовтня 2019 14:55
Так дані пенсіонери при їхніх пенсіях дане задоволення фінансово не спроможні самостійно потягути. Проте вони лукавлять тому що вони не одинокі і їхні квартири заповідані їхнім дітям та внукам!!! А їхні нащадки фінансово спроможні!!!
скептик до Житель Луцька Показати IP 24 Жовтня 2019 17:28
еге ж. от один із нащадків теоретично може стати президентом і зробити з квартири пент-хауз.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus