USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.67

У Луцьку над Стиром виріжуть понад 300 аварійних дерев

17 Березня 2016 18:48
У прибережній захисній смузі річки Стир від вулиці Данила Галицького до об’їзної дороги на село Рованці видаленню підлягають 322 аварійні дерева.

Про це повідомили у Волинському обласному управлінні водних ресурсів.

Згідно з повідомленням, обстеження санітарно-екологічного стану та дотримання режиму ведення господарської діяльності відповідно до вимог чинного законодавства у прибережній захисній смузі річки Стир в межах міста Луцька на ділянці від мосту на вулиці Данила Галицького до об’їзної дороги на село Рованці на початку березня здійснили працівники Луцького міжрайонного управління водного господарства: заступник начальника Олена Митрофанюк, інженер з водних ресурсів Богдан Громик, а також працівники Луцької міської ради: начальник відділу екології Гламазда А.П., головний спеціалістом відділу екології Гелетою О.О., начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Кирилюк Ю.В., начальник державної пожежно-рятувальної частини №2 Головного управління державної служби надзвичайних ситуацій України у Волинській області Ніконов А.Г., начальник відділу оперативного контролю — старший державний інспектор Державної екологічної інспекції у Волинській області Поліщук А.А.

При обстеженні встановили, що в прибережній захисній смузі р.ічки Стир знаходяться аварійні, сухостійні дерева, що досягли вікової межі. Частина дерев (понад 70 штук) знаходиться безпосередньо в руслі річки, а в окремих місцях завали з дерев повністю перекривають русло, створюючи затори, де збираються побутові відходи, засмічуючи річку, зменшують її пропускну можливість,

що особливо в періоди проходження паводків може привести до підтоплення територій громадської та житлової забудови. Найбільш загрозлива ситуація склалася під мостом на вул. Данила Галицького, де деревами повністю перекрито русло річки.

Стовбури багатьох дерев мають нахил в сторону русла річки до 450, дерева, що досягли вікової межі та фаутні дерева, які зростають на відстані до 20 метрів від русла, при несприятливих погодних умовах несуть загрозу падіння в русло річки, що створить додаткове її засмічення.

У прибережній захисній смузі річки Стир від вулиці Данила Галицького до об’їзної дороги на село Рованці видаленню підлягають аварійні дерева в кількості 322 штуки: верба-199, клен-99, тополя-19, акація-5.

Результати обстеження будуть використані для оцінки обсягів робіт з розчистки русла річки і планування коштів з міського бюджету на ці цілі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
бе?? Показати IP 17 Березня 2016 18:57
якби це був " заразний"сосновий ліс.... черга б стояла на рік наперед з бажаючих "попрацювати"
а ще до бе?? Показати IP 17 Березня 2016 21:55
ці дерева треба продавати а заробляти на лісорудних квитках..тоді дерева спиляють безкоштовно і щей заплатять за дрова в бюджет..А за ці гроші закупити саджанців і посадити
не лучанин Показати IP 17 Березня 2016 19:40
давно пора навести лад на берегах Стиру хоч би в межах міста
ФАК........ Показати IP 17 Березня 2016 21:28
ЗАРАЗ НАЧНЕТЬСЯ ВСЕ ДІЛОВЕ ДЕРЕВО ВИРІЖУТЬ В РАДІУСІ 100 МЕТРІВ ВІД РУСЛА РІЧКИ , А КРИВЕ І ЗГОРІВШЕ ОСТАВЛЯТЬ...........
Волинянка Показати IP 18 Березня 2016 07:46
стільки часу ці дерева нікому не були потрібні, а як дрова стали прибутковою справою - то ріжуть все і в парку, і в селах і по трасах, ще й "план" перевиконають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus