USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

У Луцьку над Стиром відновлюють футбольне поле. ФОТО

23 Червня 2015 15:11
Спортмайданчик на вулиці Глушець знову заживе новим життям. За два місяці захаращена паркова зона, поза облрадою, стане прогресивним місцем для дозвілля лучан.

Ініціатор створення футбольного майданчика з відкритим доступом до паркової зони і річки - голова Волинської обласної дитячої громадської організації «Студія Тоніка, депутат міської ради, член депутатської групи "Новий Луцьк" Микола Дендіберін, - повідомляє «Район Луцьк».

Поле за адресою Глушець, 3 протягом останніх 34 років не облагороджували. За цей час на його утримання міська влада не виділяла ані копійки.

Нагадаємо, нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» виділив 20 тисяч гривень на облаштування огорожі та монтування воріт.

Нині є всі можливості для того, щоб вже у вересні там могли тренуватися футболісти, віком від 10 років.



З допомогою «Луцькавтодора» поле очистили і першочергово вирівняли, попереду ще два дискування для того, щоб ділянка була готова до покриву травою.



Спеціальний газон Микола Дендіберін уже закупив і зберігає його у приміщенні ФК «Денді», що знаходиться за адресою Київський майдан, 3. Там же є туалет і душова кабіна, куди, за потреби, можуть завітати юні гравці.



Сама лише трава обійшлася Дендіберіну в 30 тисяч гривень. Але чоловік запевняє, що інвестиції у спорт і виховання культурного та здорового покоління є найкращим вкладом у розвиток суспільства.

Поруч з полем на Глушець є контейнери, подібні до гаражних конструкцій. Найближчим часом туди проведуть електрику, а до жовтня організують утеплення – це для того, щоб учасники футбольних ігор мали де перевдягатись і залишати свої речі.



Попри гарне розміщення поля поруч з природою, є проблема - як туди дійти. У ділянці, де з Київського майдану можна спуститися сюди, є пішохідний перехід, але водії так мчать, що перехід дороги рівноцінний ризику життям. Ні знаку, ні лежачого поліцейського.

Після реконструкції поле зможе вміщувати 220 дітей.

Щоб відпочивальники не вимазувались мулом, Микола Дендіберін облагородив місце для входу до річки Стир.



Добратися до поля найоптимальніше зі сторони Київського майдану. Після реконструкції поля і облагородження прилеглих ділянок, це місце створить неабияку конкуренцію Центральному парку відпочинку.

Маючи досвід у тренерській роботі і спортивній журналістиці, Микола Дендіберін поділився:

«Діти повинні прогресувати. Усіх кращих вихованців я скеровую до серйозних і масштабніших закладів, тут же мої двері відкриті. До дітей немає жодних питань, тільки - мати змінне взуття. У колективі є дисципліна і наполегливий дух роботи.

Я впевнений у своїх громадянах, насамперед у підростаючому поколінні, знаю, що вони сміття повз урну не викинуть і іншого не скривдять. Але якщо цілитись на професію футболіста, то цього мало.



З десяти, максимум 12-ти років, хлопці повинні тренуватись на великому полі, щоб розвивати майстерність і прогресувати.



Поруч з футбольним майданчиком пан Микола висадив квіти, разом з мешканцями доглядає за зеленою територією. Він упевнений, що новий стадіон теж буде в порядку, якщо самі люди цінуватимуть це місце.

До слова, виконком Луцької міськради 17 червня погодив розташування тимчасових споруд на полі терміном три роки, за умови укладення договорів про прибирання території і вивіз відходів. Микола Дендіберін повідомив нас, що ця система вже налагоджена і вдало покаже себе, коли поле запрацює.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Віталій Показати IP 23 Червня 2015 15:36
Часто бачу цього мужика, так як працюю недалеко. Молодець, є на кого рівнятись. Не боїться руки вимазати, щоб щось зробити.
Луцьк Показати IP 23 Червня 2015 16:38
Дуже добре, що в нашому місті є такі люди, яким не байдужі наші діти! Та й у такий нелегкий час! Побільше реклами цьому будівництву і наші діти не пиво по кущах будуть пити, а займатись спортом!
Пивовар до Луцьк Показати IP 24 Червня 2015 12:12
Нічо в вас не вийде, діти пиво люблять більше ніж спорт!
Богдан Климчук Показати IP 23 Червня 2015 17:31
знести нафіг поля! Я Климчук, я активіст, я хочу взяток! дайте мені взятку, бо треба резину зимню купити! Дендіберін там розпочав роботи без документів! забрати в нього поле і закрити! мені пофіг що це для дітей, я ж то з цього а ні копійки немаю! дайте взятку бо жаба давить і піна з рота йде!
Мас Показати IP 23 Червня 2015 18:01
Це буде мультифункціональний стадіон. бо як Стир розіллється. то там займатимуться водним поло
agro-logistika.com/ Показати IP 23 Червня 2015 18:12
oleee, ole, oleoeee...
Metaller Показати IP 23 Червня 2015 18:21
М. Дендіберін скільки я жив на Київській (а це 25 років) завжди займався цими майданчиками. Постійно з тачками, граблями, лопатами... Ні в кого нічого не просив, все сам. Молодець! Його вся Київська знає і поважає!
знайко до Metaller Показати IP 23 Червня 2015 20:08
А деякі "розумники" типу Климчука, Данильчука... ну ЧУКи різні - москалем його називають! Повчились би краще - нероби!!!
стб Показати IP 23 Червня 2015 20:20
просто пиар скоро вибори
Andrij до стб Показати IP 23 Червня 2015 20:47
100 % majdan4uk vze davnum davno gotovuj, a pole i tak travjanuste..... Dendiberin tu dendi a ne depytat......!!!!!!!!!!,
вовк Показати IP 23 Червня 2015 20:54
Данильчук Климчук це му*аки . Денді молодець за пацанів РЕСПЕКТ І ПОВАГА
лучанин Показати IP 23 Червня 2015 23:02
Шановні лучани. Відкрийте очі. Дендеберін отримав побудований за державні кошти майданчик і на ньому заробляє, здираючи за заняття на ньому кошти від дітей і дорослих, хоча при передачі йому майданчика на утриманння для дітей прилеглих будинків доступ до занять на полі мав бути безкоштовним. А він дітей. які не платять не пускає. Те саме буде із полем біля Стиру. Вимагає від усіх структур допомоги, а видає за те, що він робить за свої кошти. Доступу пересічних на поле не буде. Згадаєте моє слово. До того ж зіпсував берегову природоохоронну зону, користуючись мандатом депутата. А щодо фахового його рівня то він просто нуль. Він не тренер і немає відповідної освіти. За махінації його виключено з федерації футболу. Просто гарно вміє піаритися і вішати лапшу, прикриваючись фондом Новий Луцьк, який дійсно робить багато для міста.
wel до лучанин Показати IP 24 Червня 2015 17:19
Поставив би 10+, якби можна було. Так, так це той самий Дендіберін, який кричав, що треба будувати житловий комплекс на полі ЛШК (на 40-му кв.). А тепер буде вкладати кошти громади на поле на заливному лугу. Я певно ніколи не зрозумію, як можна так себе поводити і як таких людей вибирають депутатами. Микола, совість де?
бізнес по луцьки Показати IP 24 Червня 2015 10:18
підтримую лучанина., сам плачу гроші щоб гати на тому штучному полі. Хоча це не його влансість, а його власність лише ключ та замок від хвіртки
плющ Показати IP 24 Червня 2015 12:11
Я хожу неподалеко загораю, а бачу що за це скоро грощі будуть брати оці ділки, що прикриваються дітьми. Бо потім за уборку, за траву яку засіють і т.д. треба платити. ПІАР.
волинь Показати IP 24 Червня 2015 19:52
дендеберин точно не тренер в ф ф

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus