USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

У Луцькому НТУ розповіли про здобутки 2017 року

29 Грудня 2017 23:26
За 2017 рік у Луцькому НТУ було відкрито низку нових спеціальностей, також в університеті вважають успіхом те, що вдалося виграти 3 гранти. У наступному році «політех» планує розпочати масштабну реконструкцію Будинку офіцерів, а також створити реабілітаційний центр для атовців у Журавичах.

Про це йшлося 29 грудня під час прес-конференції у стінах Луцького НТУ.

Як зазначив ректор Петро Савчук, ЛНТУ хоче бути успішним вишем, тому в університеті було відкрито багато нових спеціальностей.

Учора університету вдалося отримати 500 тисяч гривень на розвиток матеріально-технічної бази - за ці кошти планують частково відремонтувати Будинок офіцерів. У корпусі ЛНТУ на вулиці Потебні проведуть заходи з термомодернізації. Окрім того, у головному корпусі вишу планують замінити 50 старих вікон на енергозберігаючі.

Також «політех» отримав значну підтримку від депутатів Волиньради, оскільки за 2 роки нею було виділено 1,5 мільйони гривень по програмі обороноздатності.

В університеті пишаються тим, що змогли зробити перші кроки по потужних грантових проектах - виграли 3 проекти з понад 20.
В рамках проекту «Україна-Білорусь» спільно з Острозькою академією планують відкрити міжнародний центр розвитку кар’єри, також спільно з Брестським технічним університетом в ЛНТУ планують напрацювати середовище, яке буде надавати експертно-консультаційні послуги малому та середньому бізнесу в сфері обліку, аудиту та розвитку бізнесу.

Керівництво вишу вважає, що основними досягненями вишу є перемоги у грантових конкурсах, відкриття топових спеціальностей, зокрема лісове господарство, архітектура, готельно-ресторанна справа та кібербезпека. Варто також зазначити, що університет має велику частину державних договорів на загальну суму понад мільйон гривень.

Варто зауважити, що 70-80% випускників ЛНТУ працевлаштовуються, а на деяких спеціальностях ще до завершення бакалаврату 80% студентів вже працює, тому вони мають індивідуальні плани відвідування занять. Зокрема затребувані такі спеціальності, як облік і аудит, фінанси та кредит, «IT-шні» спеціальності.

Серед планів, які не вдалося здійснити, керівництво вишу називає невдачі у грантових проектах по реконструкції Будинку офіцерів, також університет не відкрив всі ті спеціальності, які хотілося б. Окрім того, в університеті хотіли зробити навчальні плани пристосовані до роботодавців, втім не змогли цього зробити, оскільки потрібно було зробити повне інтерв’ювання по всіх спеціальностях волинського ринку.

Також у планах керівництва ЛНТУ розпочати реконструкцію Будинку офіцерів. Тут хочуть переконати Міністерство аграрної політики, щоб їм передали на баланс старий санаторій у Журавичах, аби там могли створити реабілітаційний центр для учасників АТО – це дозволить студентам, які навчаються на військово-обліковій спеціальності, отримати практику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Невїхав Показати IP 30 Грудня 2017 02:28
Звичайно, реабілітація учасників АТО є хорошою справою, але виділення коштів на реабілітаційний центр саме технічним, а не медичним ВУЗом є нецільовим використанням коштів, принаймні раніше так завжди було. Але коли я дочитав до кінця статтю, то я був абсолютно вражений - в реабілітаційному центрі для учасників АТО будуть проходити практику студенти, які навчаються на військово-обліковій спеціальності. Залишилося лише одне питання - яку саме практику? Реабілітація учасників АТО - це психологія і психіатрія, тобто чиста медицина і соціологія, це повернення людей до звичайного мирного життя. Краще б дійсно в ЛНТУ на верстатах хліб випікали.
можетакбути до Невїхав Показати IP 30 Грудня 2017 09:59
ну на військовій кафедрі ЛНТУ є спеціальнсть "військовий психолог", так що формально тут протиріччя нема. Але як воно буде реально - думаю ніхто ще цього не знає навіть приблизно
Боб Показати IP 30 Грудня 2017 17:02
Працевлаштовані студенти? Клоуни, не смішіть людей. 80% по спеціальності точно не працюють. І якщо студент знайшов роботу по спеціальншсті, то ваша заслуга в цьому практично дорівнює нулю. Бази немає, викладачі (не всі), давно відстали від сучасної науки. Індивідуальний план? Ахахах. Його підписувати ніхто не хоче. Робиш вільне відвідування, в кінці семестру башляєш гроші в деканат за енки і потім викладачам відкашлюєш катлєту. Ось такий індивідуалтний план навчання.
Виборець Показати IP 30 Грудня 2017 23:02
Петре, вже півтерміну минуло, а ти все розповідаєш про "дорожню карту"... Який ефект університету, окрім відкатів викладачам, від грантів? Яке вони мають відношення до університету? Нормальні люди інфраструктуру навчальних закладів розбудовують, а не комерційних об'єктів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus