USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У локачинській гімназії відкрили «територію дитинства»

8 Вересня 2016 18:10
«Територія дитинства» – проект співпраці ініціативної громади і Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», що одним із перших реалізувався, завдяки роботі представництва Фонду в Локачинському районі. Цей проект його натхненники і реалізатори вважають особливим, оскільки зуміли запалити своїми ідеями чимало однодумців.

Першого вересня, після першого дзвінка, перша шкільна презентація проекту «номер один» у списку добрих справ представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Учні та вчителі Локачинської школи-гімназії віднині мають справжню територію дитинства для початкових класів. Усього в освітньому закладі – півтисячі вихованців, 200 з них – молодшого шкільного віку, тож ігнорувати їхні інтереси було ніяк.

Старий шкільний коридор вимагав облаштування, йшлося про те, що перебувати в ньому було не лише неприємно з естетичної точки зору, а й небезпечно. Тож до реалізації проекту підійшли професійно – зі знанням справи.

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Директор школи-гімназії Оксана Сахарчук перебуває на посаді лише кілька років, але дуже вболіває за свій заклад, постійно організовує і педагогів, і батьків для поліпшення благоустрою. Не перший рік звертаються і до благодійників. Мають досвід співпраці уже з кількома фондами – на подвір’ї школи розташований новий дитячий майданчик, пишається гімназія своїм кабінетом хімії.

«Ми чекали відкриття представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» для того, щоб взяти участь у відборі ініціатив. Цей проект для нас – наче живий організм. Ми настільки вболівали за нього, щоб він розростався, жив», – розповідає директор навчального закладу.
Катерина Новосад – одна із активісток, мама другокласника. Хлопчик зазвичай рухливий і допитливий, тож після занять, що вимагають зосередженості, дитині хочеться і фізичної, і моральної розрядки.

«Вдома він у нас любить бігати, гратися, на велосипеді їздить. Звичайно, і в школі не сидить на місці, – ділиться мама школяра. - Ширина коридору дозволяє розвернутися. Якби ви побували тут на перерві, то ви б побачили, як вчителям працювати, які тут діти рухливі. Вони йдуть сюди не лише, щоб вчитися, а щоб жити».
Під час урочистої презентації уже готового проекту нагородили усіх, хто щиро вболівав за спільну справу. Серед них – керівник центральної філії Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Сергій Костриченко та працівник місцевого представництва Оксана Дмитрук. Пані Оксана зауважує, що цей проект реалізували не найпершим із запропонованих, оскільки нещодавно допомагали у будівництві огорожі навколо історично-архітектурної пам’ятки у селі Киселин, та він особливий. Адже коло небайдужих невпинно розширювалось. І бюджет проекту теж виріс. Якщо спочатку йшлося лише про косметичний ремонт стін та стелі, то потім змушені були змінити ще й двері в кабінетах, декорувати коридор розписом, а ще облаштувати місця для відпочинку дітей і батьків, які часто чекають діток після уроків.

До проекту співфінансування долучилися не лише батьки і Фонд, але й сільські голови навколишніх сіл, частину коштів виділили і з районного бюджету. Та облаштування коридору триває. Активісти сподіваються упродовж навчального року наповнити «територію дитинства» корисним інвентарем, аби дозвілля малят було насиченим і змістовним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus