USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

У Любомлі – скандал через тюльпани

22 Квітня 2016 10:33
Небайдужі мешканці Любомля торік під керівництвом волонтера Андрія Дем’янчука висадили більше тисячі цибулинок тюльпанів, аби цієї весни вони зацвіли та радували усім око. Волонтери стверджують, що ці квіти є квітами пам’яті: їх висаджували на згадку про загиблих земляків на фронтах неоголошеної війни на сході України. Про це інформує КОРДОН.

Однак, як вивилось, міський голова Любомля Роман Ющук віддав наказ покосити траву на газонах для того, щоб провести благоустрій території парку. Оскільки серед зеленої трави росли тюльпани, то працівники ЖКГ Любомля викопали цибулини та пересадили їх на спеціально відведене місце для цього – клумбу біля пам’ятника Матері.

Це й обурило волонерів та небайдужих, які брали участь восени 2015 року у насадженнях квітів. Таким чином, усі, хто хотів висловити свою думку чи запитати у мера про те, що сталось, завітали до нього зранку 19-го квітня у його кабінет. Це відео виклала на своїй сторінці у соціальній мережі “Фейсбук” Анна Карась, головний редактор газети “Новий погляд”.

Роман Ющук прокоментував журналістам КОРДОНу ситуацію, що склалась навколо викопаних тюльпанів у центральному парку міста. Він розповів, що тюльпани були посаджені на газоні, а не на клумбах, до того ж, хаотично та негусто. Крім того, Ющук впевнений, що цибулинки тюльпанів живі та зможуть зацвісти, звісно ж, вже не цієї весни, а наступної – точно.



“Оскільки підросла трава на газонах, її необхідно скосити. Серед трави росли одиноко тюльпани. Наше комунальне підприємство міста взялось викопувати і пересаджувати на клумби усі квіти, що могли загинути під мотокосою. Щодо цього безпосередньо моєї вказівки не було, а розпорядився це зробити майстер по благоустрою міста Роман Мохнюк, якийне поставив мене до відома. Після цього я, звісно ж, зробив йому зауваження. Проте перед волонтерами та небайдужими жителями міста вину взяв я на себе. Оскільки вважаю, що це зробив будь-який відповідальний керівник. Навіть, коли волонтери прийшли з візитому мій кабінет, я спершу не зрозумів, що від мене хочуть”, – коментує Ющук.

Мер переконує, що такими діями міська рада та навіть він особисто не хотіли знехтувати пам’яттю загиблих учасників АТО. Навпаки, працівники ЖКГ викопали цибулини й пересадили на клумбу, аби зберегти і чудовий краєвид парку, і пам’ять загиблих учасників АТО символічно та духовно.

Також Роман Ющук заперечує, що цибулинки викидали у смітник чи просто залишали на місці, оскільки міська рада так само зацікавлена у прекрасному вигляді центрального парку. Квіти викопали з корінцями та посадили до пам’ятника Матері у центральному парку.



“У нас коси моторні вибивають коріння із землі, тобто з легкістю могли знищити б усі корінці та цибульки. Тому ми постарались знайти вихід з цієї ситуації. Так, справді, тюльпани цієї весни не зацвітуть, проте наступної – будуть тішити усіх жителів та гостей міста”, – додав міський голова.

Як повідомляє газета “День”, посилаючись на слова Дем’янчука, волонтери не хочуть поступатися прекрасною ідеєю тюльпанового парку пам’яті, бо цю ідею сприйняли мешканці Любомля. Планували ще й сортові троянди висадити у центрі міста, встановити таблички, у пам’ять про кого цвітуть квіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
аграрій Показати IP 22 Квітня 2016 11:02
А наш голова, яе завжди - вирішив "перевести стрілку", винуватий майстер, а те що ростуть тюльпани за якихось 100 метрів від міськради він не знав і не відав
Голос з народу до аграрій Показати IP 23 Квітня 2016 12:38
А чи хтось замислився тоді у вересні для чого спонтанно висаджувати цибулини отак у траву? Це ж простіше уже не буває, щоб ні до чого не приклавши ні зусилля, ні праці, копнути і вкинути цибулину. Наскільки я розумію, то квіти дуже люблять, щоб за ними був догляд. І в той же час не підтримати таку акцію було б великим гріхом. Але так не робиться, бо у природи теж свої примхи.Міський голова пояснив ситуацію, що сталася цими днями.Ні на кого він не "переводив стрілку". Чомусь у "Волинських новинах" і в "Кордоні" об"єктивно підійшли до висвітлення цього "тюльпанового" питання на відміну від наших місцевих газет, в яких тільки суцільна давка, приниження і присутня відкрита неповага до влади, а саме до молодого міського голови Романа Ющука. В тому числі і ті ж волонтери-активісти багато собі позволяють. На виборах жителі міста зробили свій правильний вибір, а волю громади треба теж поважати. Я вірю, що квіти пам"яті про наших славних земляків обов"язково будуть цвісти у нашому місті, "тюльпанова" акція продовжить свій шлях. Головне, збережіть сонце у свої серцях.
Любо Показати IP 22 Квітня 2016 11:41
Демянчук авантюрист і демагог. А ще він родовий злодій.
партія до Любо Показати IP 22 Квітня 2016 12:39
Відповідаю - якби не було таких як ,Дем"янчук, то наші хлопці на Донбасі були голі та босі, голодні та холодні, а сім"і загиблих та ветеранів війни, страждали від таких, як мер Любомля
Бувший Регіонал нині до партія Показати IP 22 Квітня 2016 14:09
Дем'янчук то посередник між добрими людьми та хлопцями на Донбасі, а він собі робить на цьому ім'я навіть про них не згадуючи (добрих людей). Для мене багато що говоритьте що на виборах мера його підтримував сам ДИБЕЛЬ.
ПРАВДА до БУВШОГО Р до Бувший Регіонал нині Показати IP 22 Квітня 2016 22:52
Кажеш, що для тебе багато що говорить те, що на виборах Дем"янчука підтримував сам Дибель. Ну й що з того, що його Дибель підтримував? А жителі міста вибрали Ющука Романа і цим все сказано.
Бивалий до партія Показати IP 25 Квітня 2016 17:00
Схоже більше на те, що "партія до Любо" страждає дурньою. От саме такі, що не мають чим зайнятися і не хочуть, або нічого в них не получається, стараються перекинути свій негатив на того, хто від них набагато кращий.
Дід Мазай до Любо Показати IP 22 Квітня 2016 12:46
Волонтеру - респект за його авнтюризм. Шо вміє то вміє на рівному місці зробти собі піар: то обливання то тюльпани то ше якась акція по зборах коштів за які взагалі він не перед ким не відчитується. А якшо шо то учасників АТО приведе от і думай чи зачіпати його чи ні?
Людмила Показати IP 22 Квітня 2016 11:54
Ідея хороша, .Але ж, погодьтесь, тюльпани ростуть серед кульбабок, які відцвітуть і "заб'ють"траву. Буде у вас не парк, а поле з бур'яном в наступному році.Газони ж треба косити постійно. З фото видно, що це давно треба було зробити.А тюльпани можна було висадити не по одному в траві, а компактно геометричними фігурами, щоб можна було обкосити та прополоти.
Знайома до Людмила Показати IP 22 Квітня 2016 12:19
Так я теж підтримую цю ідею але висаджувати тюльпани в траві не є правильно. Всім зрозуміло що парк треба періодично косити косаркою і тюльпани там аж ніяк не втримаються. Це зразу треба було б продумати де садити ці тюльпани, а не зараз в цьому звинувачувати міського голову чи інспектора по благоустрою траву треба КОСИТИ, і тут немає ніякої трагедії, просто немає волонтерам більше про що писати і вирішили про себе згадати щоби аж потрапити в інтернет по цьому питанню, все крапка.
Комісар Катані Показати IP 22 Квітня 2016 11:59
Вам аби тільки затравити молодого мера, який, до речі, набагато кращий від його попередників. Гляньте на місто вскрізь кипить робота. Домахались до тюльпанів. Тож каже шо не давав такої команди. Гризіть того вашого свободівця майстра за його ініціативу. Бач про нього не згадали не слова...
СОВУШКА ДО КОМІСАР до Комісар Катані Показати IP 23 Квітня 2016 01:30
Це Ви справедливо підмітили, що в місті скрізь кипить робота по благоустрою. Працівники комунальної служби з самісінького ранку прибирають вулиці, сквери, садять квіти на клумбах і т.п. Звісно, за вказівкою мера почали косити в скверику траву. На цих фотографіях теж видно, що траву пора косити, а не ждати коли із тисячі висаджених цибулин перецвітуть поодинокі тюльпани, які губляться в морі жовтих кульбаб - молочаї. Не треба гризти того, хто вирішив пересадити тюльпани з газону на клумбу Правильно зробили, інакше цим квітам гаплик. Ідея акції хороша і досить актуальна. А результат - тюльпановий скандал. ! чого тільки не поприписували мерові міста з цього приводу. Вже так у газетах преподнесли інформацію, що він мало не ворог народу. А ще, щоб попіаритися, то сам приймав участь у акції восени.
УМКА до Комісар Ката до Комісар Катані Показати IP 25 Квітня 2016 11:48
Оце епітет!!! Влучний, як постріл в десятку. Мені сподобалося.Так-таки-так, до.....лись!
Любомильчанка Показати IP 22 Квітня 2016 12:55
Волонтери, дайте спокій міському голові, не мішайте йому працювати, такі ,як ви тільки палки в колеса можуть ставити. Краще прозвітуйтеся для всіх де поділи ті кошти, що зібрали на площі, чомусь про це ніхто не знає, опублікуйте в газеті. Майте повагу до людини, яку обрали наші мешканці міста! Прикриваєтесь тільки волонтерською роботою, а насправді ... ? Люди все знають щодо цигаркового бізнесу через Буг.
ЛЮБОМЛЬЧАНИН до Любомильчанка Показати IP 22 Квітня 2016 13:52
Волонтери, дайте спокій міському голові, не мішайте йому працювати" - ВОЛОНТЕРИ, "ДАЙТЕ" МЫСЬКОМУ ГОЛОВІ ЗРОБИТИ ДОРОГИ, ВАРТІСТЬ РОБІТ ЯКИХ, В ПІВТОРИ РАЗИ ДОРОЖЧА ЧИМ ПО УКРАЇНІ, БО НАЙНЯВШИ ФІРМУ МИКИТЮКА (БУВШОГО НАЧ ЯГОДИНСЬКОЇ МИТНИЦІ) , А НЕ БРОВАРСЬКЕ ШБУ-50, ТРЕБА ПОКЛАСТИ ЩОСЬ СОБІ У КАРМАН.... ДАЙТЕ РОЗВАЛИТИ БУДИНОК ДЕ НАРОДИЛАСЬ НАТАЛІЯ УЖВІЙ, РОЗВАЛЮЄТЬСЯ ПАЛАЦ БРАНИЦЬКОГО, ЗМІНИЛИ ЦІЛЬОВЕ ПРИЗНАЧЕННЯ ПРОДАНОГО (А ПРОСТІШЕ СКАЗАТИ, ВІДДАНОГО ЗА КОПІЙКИ ПЛОЩЕЮ ПІВГЕКТАРА В ЦЕНТРІ МІСТА) КІНОТЕАТРУ "ДРУЖБА"... ДАЙТЕ РОЗДАТИ (РОЗДЕРИБАНИТИ) ДОБРОТНІ МІСЦЯ ПІД ЗАБУДОВУ СВОЇМ НАБЛИЖЕНИМ - РОДИЧАМ, СВОЯКАМ, ДРУЗЯМ, ЗАТЕ, АТОВЦЯМ, ДАЛИ ЗА МАШІВСЬКОЮ, В БОЛОТІ, ЩО СОЛДАТИ ВЖЕ ВІДКАЗУЮТЬСЯ ВІД ТАКОЇ "ПОДАЧКИ"... ДАЙТЕ "ПРИВАТИЗУВАТИ" (ПРИХВАТИЗУВАТИ) БУДИНОК ТА ДІЛЯНКУ СОЛДАТА, ПОКИ ТОЙ ВОЮЄ НА ВІЙНІ.... ДАЙТЕ, ДАЙТЕ, ДАЙТЕ.... НЕМІШАЙТЕ !!!
Обурило до ЛЮБОМЛЬЧАНИН Показати IP 22 Квітня 2016 14:04
Тут 80% питань до районної ради, якщо ти бовдуре не розумієшся. Тебе мабуть найняло кацапське ФСБ шоб те все писати таку брехню. Щоб ту нещасну (із-за таких остолопів як ти) Україну роздерти на дрібні шматки. А той Микитюк вже раз дорогу по Н. Ужвій переробляв власним коштом і після такої роботи я думаю його ноги тут більше не буде!!!!
Антоніна до Любомильчанка Показати IP 25 Квітня 2016 13:02
Спокою нема..... Всі такі ділові, правильні. Через "нехочу" приходиться нагадати про те, як голова виборчої комісії з числа волонтерів в день тиші (субота перед виборами) на дільниці поширювала своє невдоволене ставлення проти кадидатури Ющука, це чули всі, хто там був, хто приходив уточняти списки. Про це відомо було ще в той же день і самому кандидату, але він мудрий, він нікому не мстить. На все воля божа.
Любомль Аграрію Показати IP 22 Квітня 2016 12:59
Ти уважно прочитав текст чи володієш інформацією?,міський голова коли волонтери прийшли до нього в кабінет взяв всю провину на себе(а не на майстра,який до речі зробив все правильно),а на другий день коли прийшли журналісти прокоментував ситуацію яка була насправді
Любомль до ЛЮБОМЛЬЧА Показати IP 22 Квітня 2016 15:57
Що ти пишеш (прокладко ти Дибеля і Пархомука)? ,все що ти написало не відповідає дійсності взагалі ,і на рахунок будинку Наталії Ужвій-це була приатна власність(розібрав її власник майна),і кінотеатр продала районна рада 4-5років тому(і нівчому там поганого немає,новий господар зробив естетичний вигляд,фонтан,фасад,бруківка),а ти що взагалі зробило корисного для міста?чи для суспільства?
Однодумець до Любомл до Любомль до ЛЮБОМЛЬЧА Показати IP 24 Квітня 2016 16:29
Та отаких "прокладок" мабуть вже більше, ніж зазвичай, порядочних людей. Так хочеться сказати, тобто тільки для тих, хто на бронепоїзді, щоб нарешті почули й побачили: "Та злізьте ви з нього на землю, добре протріть цибулею очі, промийте скипидаром вуха, випийте касторки, щоб добряче пронесло і більше не воняйте. Скільки можна розпускати соплі з приводу продажу кінотеатра "Дружба", робити причетним до цього продажу нинішнього мера, якого на той момент і близько ще не було в міськраді. Чого вас усіх так душить жаба? А чим не догодив новий власник бувшого кінотеатру? Чому 10 і 20, а то і цілих 30 років цей заклад гнив у болоті і ніхто не пінився? Реально, власник постарався не тільки для себе, а й для свого міста. Територія оновлена і завжди прибрана. Слід нагадати й про те,що за якихось півтора року в місті зроблений такий обсяг робіт по благоустрою, який можна порівняти з обсягом за 20 років. Але і тут не догодили. Цікаво, яке відношення має міськрада до палацу Браницьких? Спитайте про це у райраді. А про спірне майнове питання учасника АТО нехай любителі почесати язики та лжепатріоти прочитають у газеті "Наше життя" за 16 і 23 квітня цього року.
Любомильчанка до Однодумець до Любомл Показати IP 25 Квітня 2016 08:59
Правильно! Декого жаба впала на груди і душить. Нормальну людину вибрали жителі, а декому то х...во, потрібно щоб був злодій , крав і ділився з енною групою людей!!!
Знайома Показати IP 26 Квітня 2016 15:50
Ось і все закінчився "ТЮЛЬПАНОВИЙ БУНТ" притихли .... що ж буде дальше, що ще винесуть на осуд людський волонтери, білобабки, кратючки ? .......
Читач Показати IP 27 Квітня 2016 11:48
Притихли не надовго. Тут постійно "пускають буйду" і змагаються хто кого сильніше вкусить та випустить яд. То ж не скоро те все скінчиться, тим більше дадуть спокій тим, хто реально трудиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus