USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

У Києві спіймали хакера, який завдав 30 країнам збитків на сотні мільйонів євро

26 Лютого 2018 11:57
Організатора міжнародної злочинної платформи, відомої як «Avalanche», затримали 25 лютого у Києві. Поліцейські виявили у чоловіка паспорт громадянина України на ім'я іншої особи, за якими зловмисник прибув до столиці.

Сьогодні, 26 лютого, суд обиратиме йому запобіжний захід у Полтаві, повідомляє прес-служба Нацполіції.

Також під час обшуку на орендованій ним квартирі поліцейські вилучили ноутбук, гроші та флеш-накопичувачі.

«Мережа «Avalanche» функціонувала 7 років. До її ліквідації були задіяні правоохоронці 30 країн. 30 листопада 2016 року поліцейські провели міжнародну спецоперацію з ліквідації цієї кібермережі. Тоді у Полтаві правоохоронці затримали й організатора цієї злочинної діяльності – 33-річного місцевого мешканця», – йдеться у повідомленні.

1 грудня 2016 року Жовтневим районним судом м. Полтави було розглянуто клопотання представника Генеральної прокуратури України про його арешт. У обранні саме такого запобіжного заходу суд відмовив, після чого підозрюваний зник із зали суду. Пізніше його було оголошено у міжнародний розшук.

Віповідно до українського законодавста, йому інкримінують причетність до вчинення кількох кримінальних правопорушень. У той же час прокуратурою Вердена і поліцією Люнебурга (Федеративна Республіка Німеччина) розслідується кримінальна справа щодо міжнародної платформи злочинної інфраструктури, відомої як «Avalanche», яка використовувалась в якості майданчика для запуску та управління масових глобальних шкідливих атак і відмивання грошей. У Німеччині, за оцінками експертів, це спричинило збитків на понад 6 мільйонів євро. Крім того, грошові втрати пов'язані з кібератаками, проведеним по мережі «Avalanche», за попередніми підрахунками, склали сотні мільйонів євро по всьому світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
аяяй Показати IP 26 Лютого 2018 14:19
ого го!в полтаві такі видатні хакери!маємо чим пишатись
Лучанин Показати IP 26 Лютого 2018 15:52
"У обранні саме такого запобіжного заходу суд відмовив, після чого підозрюваний зник із зали суду."Більше нічого не треба казати-цим одним реченням все сказано!Отакі в нас гуманні суди!Дав судді хабара а суддя що мав обрати-утримання під вартою-то навпаки взяв і відпустив!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus