USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

У Ківерцях проводять семінари з написання проектів для голів сільрад

12 Серпня 2016 18:29
Відсутність достатнього фінансування із державного та місцевих бюджетів свідчить про те, що громади повинні вчитись думати про себе самі. Практика написання проектів для залучення коштів із вітчизняних або ж міжнародних фондів існує в Україні уже близько 10 років. Проте для багатьох сільських громад це новація, - повідомляють у прес-службі "Українського об'єднання патріотів - УКРОП".

За ініціативи голови Ківерцівської районної ради, депутата від партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Григорія Недопада було створено проект «Взаємодія громади та органів місцевого самоврядування для забезпечення сталого розвитку громад», який передбачає навчання представників органів місцевого самоврядування основам написання проектів. Варто зауважити, що в Україні такі семінари проводяться вперше. Партнерами стали Волинський інститут підтримки громадських ініціатив та Ківерцівський районний центр зайнятості.
«Районна рада подавала багато проектів, але для їх написання було витрачено чимало зусиль та часу, оскільки це був новий досвід для нас, – зауважив Григорій Недопад. – Коли автор знає на чому акцентувати увагу, розуміє механізм написання, тоді простіше й швидше створити проект, а відповідно чим більше проектів громада подасть, тим більші шанси реалізувати задумане. Майбутнє саме за проектною діяльністю».

Навчання організували у три етапи, аби охопити представників усіх територіальних громад району. Провести лекції для голів сільських рад запросили експерта проекту I. F. C. «Енергоефективність в житловому секторі України» Петра Лавренюка, голову ресурсного центру розвитку місцевої демократії Ірину Гайдучик та координатора молодіжних програм обласного молодіжного центру праці Зарину Дацик. У програмі семінару інформація про пошук донорів, схеми залучення коштів, технічні сторони подачі заявок на участь, можливих партнерів, до яких можна звернутись за консультацією. Петро Лавренюк розповів, що можливостей по залученню фінансування більше чим достатньо, проте існує брак інформації та брак підготовлених кадрів. Ті громади, які правильно проставлять пріоритети, зможуть залучати кошти. Лектор наголошує, що найважливіше це знайти людей, які хочуть працювати та надати їм необхідні знання.

Заступник сільського голови Цуманської селищної ради Галина Трофимчук зауважила, що їхня громада має досвід написання проектів. Щоправда залучити кошти змогли лише одного разу у 2009 році, коли виграли проект «Від чистих вулиць до чистих осель» і змогли придбати трактор та самоскид. Жінка наголошує, що такі семінари важливі, оскільки існує багато нюансів, які самостійно освоїти дуже важко. В перспективі керівництво Цуманської селищної ради планує співпрацювати із Інститутом підтримки громадських ініціатив, оскільки в планах реалізація низки проектів.

Експерти Інституту зазначають, що проведення подібних семінарів у інших районах Волині буде можливе після отримання результатів навчань сільських голів Ківерцівщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
z Показати IP 12 Серпня 2016 20:54
бездельники

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus