USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.00 41.45
  • PLN 10.35 10.53

У Боровному просять відремонтувати ФАП, який не оновлювався десятки років

2 Листопада 2018 20:35
У містах люди активно підписують декларації з лікарями, в селі ситуація вкрай інша – старі, занедбані ФАПи, один медпрацівник на ціле село, а також велика відстань до міських лікарень. Боровне - невелике село на Камінь-Каширщині, старий ФАП, один лікар на декілька сіл, а до найближчої лікарні більше 40 кілометрів, люди буквально бояться захворіти, бо ж не знають чи встигнуть надати їм першу медичну допомогу. Про обов’язкове медичне обстеження навіть не йдеться.

Завідувач ФАПу Людмила Оліферчук скаржиться, що немає необхідного обладнання та медикаментів. «Радує те, що в сусідньому селі Піщаному є швидка допомога, а так немає чому радіти – маленька зарплата, немає ні гінекологічного крісла, сухо жарова шафка дуже давня, працюємо як можемо»,- розповідає Людмила Оліферчук.

Медик додає, що, попри це, викликів чимало, і в основному нічні, а працювати в таких умовах дуже важко, бо оновлювали приміщення боровненського ФАПу десятки років тому. Тож за допомогою селяни звернулись до народного депутата Ірини Констанкевич, повідомляє прес-служба нардепа.

«Цього року було розроблено проектно-кошторисну документацію на 300 тисяч гривень, а народний депутат Ірина Констанкевич включила ремонт нашого ФАПу в пропозиції соцеконому», - розповідає сільський голова села Боровне Михайло Оліферчук.

ФАП відремонтують та оновлять, а вже зараз за ініціативи народного депутата була реалізована програма «Здоров’я – кожному мешканцю села», вона передбачає виїзні прийоми лікарів, тож вже до цього часу вдалося оглянути більше двох тисяч людей у чотирьох районах області.

«Ми побачили, що ця програма ефективна, про це говорять і лікарі, що проводять прийоми, адже виявляють багато захворювань, які могли зайти в хронічну стадію або ж ті хвороби, які потребують негайного лікування. Саме тому цю програму вирішили продовжити», - каже Ірина Констанкевич.

До слова, під час цього виїзного прийому вдалося оглянути 112 мешканців села Боровне та лікарі розповідають, що зазвичай буває так, що кожен приймає більше п’яти десятків.

Не залишається осторонь проблем сільських ФАПів і Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», ініціювавши програму забезпечення медзакладів у селі необхідним медичним обладнанням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus