USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Ціни на газ для населення зростуть

30 Березня 2012 21:05
Україна розробляє план поступового підвищення внутрішніх цін на газ, що є умовою відновлення кредитів МВФ, критично важливих для країни.
Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський в інтерв'ю іноземним ЗМІ, додавши, що переговори з МВФ тривають, - пише ТСН.

«Ми говоримо про умови продовження програми та можливості отримання наступного траншу. Ці переговори йдуть постійно, я в них брав участь, коли був у Вашингтоні, впевнений, що делегація, яка поїде в кінці квітня на переговори, також буде піднімати ці питання. Вони не знімаються з порядку денного», - сказав Хорошковський.
Віце-прем'єр зауважив, що дуже важливо створити систему адресної допомоги і після цього перейти до прийняття рішення, за яким графіком підвищувати тарифи до економічно обґрунтованого рівня.
«І уряд, і МВФ, ми прагнемо до введення економічно обумовлених тарифів. Але ми намагаємося пояснити МВФ, що підвищенню тарифів має передувати інша робота», - зазначив урядовець.
Ще тиждень тому Хорошковський говорив, що виконання вимоги МВФ про підняття тарифів не вирішить проблему покриття собівартості газу. Він зазначив, що навіть за умови підняття ціни в умовах нинішнього законодавства в Україні велика категорія людей, які сьогодні не потребують державної субсидії, потрапить у цю категорію.
Раніше також віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що в нинішній ситуації Україна не може піти на підвищення ціни на газ для населення.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
тиць-здиць Показати IP 31 Березня 2012 00:14
Мо'на подумати на шось інше ціни знизяться
дідо Показати IP 31 Березня 2012 06:07
Давно пора. Вистачить доплачувати царським селам.
кк Показати IP 31 Березня 2012 15:57
дідо вдавиться в своій хібарі, з новими цінами на газ і при 4 т.грн треба брати субсидію
Скептичний Показати IP 1 Квітня 2012 07:53
А що ви хотіли... Вітя, мже, й дасть декому "ту" тисячу, що Юлька недодала, на чому й погоріла на виборах... Валера - гроши відбере /на газ/... Серьожа поділити допоможе... Головне - аби виборці до листопада геть не вимерзли... А після виборів ... ... ...
споживач Показати IP 2 Квітня 2012 10:22
Все правильно. Кабміну щоб виконати вказівку Преза про непрямий підкуп виборців - виплату "вітіної" тисячі треба або надрукувати кількандадцять млрд. гривень або позичити гроші в МВФ під проценти. Друкувати вони бояться. щоб не спровокувати гіперінфляцію. А щоб позичити в МВФ треба підняти ціни на газ для населення, - така умова МВФ. Ось і думайте виборці, коли будете голосувати. Сьогодні вам влада дасть тисячу, а завтра через підвищення вартості комунпослуг ви заплатите дві. А потім ще ваші діти будуть ішачити, щоб віддати проценти міжнародним кредиторам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus