USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Тричі рятував людей від смерті. ВІДЕО

28 Березня 2012 12:50
«ВН» уже повідомляли про геройський вчинок 33-річного мешканця Луцька, який врятував життя удвічі старшому чоловікові. Той опинився у холодній воді за двадцять метрів від берега, та свідок надзвичайної події не розгубився: пірнув у водойму, і витяг бідолаху на суходіл.
Деталі того дня рятівник – Андрій Башук – пам'ятає до дрібниць, - повідомляє телеканал НТН.
Чоловік каже, що гуляв берегом Стиру із собакою, аж раптом - крик. Допомоги просив рибалка. Наляканий чоловік показував пальцем на воду і стверджував, що кілька секунд тому став свідком суїциду. Мовляв, ні з того, ні з сього кремезний дядько, котрий рибалив поряд, кинувся в річку.
Андрій Башук зізнався: «Та нічого я не думав: роздівся, дістав, та й усе».
«Він (врятований рибалка) взагалі без свідомості був. То вже як я його перевернув лицем наверх з води, то побачив, що м'язи його тріпаються…» - каже лучанин.
Вже на березі потопальника з рук Андрія підхопили інші чоловіки, котрих біля місця інциденту назбиралося з десяток. Хтось робив штучне дихання, хтось витискав воду з легень.
Наразі чоловік у реанімації. У нього загальне переохолодження, однак прогноз на життя втішний. Подякувати за свій порятунок Андрієві він ще не встиг, цю місію на себе взяли МНСівці.
«Це вже не перший випадок рятування на Волині. У даному ж, чоловік діяв вірно, не розгубився. Швидко витягнув людину з води. А же на березі люди кваліфіковано надали першу медичну допомогу, завдяки чому людину було врятовано», - розповів інспектор центру пропаганди УМНС у Волинській області Володимир Кревський.
Начальник центру пропаганди УМНС у Волинської області Ірина Варварук додала: «Є люди, котрі проходять повз. В нас був такий випадок в одному з районів. То всі стояли на мосту, так само, як тут, і спостерігали за тим, як тоне дитина 3 років. І лише один хлопчик-студент, який не вмів плавати, і боявся води, він кинувся на допомогу. Ось випадок Андрія Бшука саме такий».
Як виявилося, порятунок на воді для 33-річного чоловіка дебютним не був. Ще в 10-му класі він витягнув із крижаної купелі малюка, котрий провалився під лід, а шість років тому на відпочинку в Криму підняв із морського дна росіянку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
обама Показати IP 28 Березня 2012 17:03
О таких потрібно на людину року, а не всяких м-ків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus