USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Тільки два луцьких виші – у ТОП-200 України

5 Червня 2012 18:08
До рейтингу кращих вищих навчальних закладів України «ТОП 200 Україна» потрапили лишень два волинських виші. Щоправда, опинилися вони у першій сотні.

Про це повідомляє Журнал Житомира.

У рейтингу «замельдувалися» тільки два виші із Волині. Це – Волинський національний університет імені Лесі Українки (76-те місце) та Луцький національний технічний університет (93-тє місце).

До трійки лідерів потрапили два київських виші – Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут» і Національний університет імені Тараса Шевченка, а також Харківський національний університет імені Каразіна. Всього у першій десятці - шість столичних навчальних закладів і по два харківських та дніпропетровських.

При складанні рейтингу враховувалися якість науково-педагогічного потенціалу, якість освіти та міжнародне визнання.

До слова, академічний рейтинг «ТОП 200 Україна» складається упродовж шести років міжнародною групою експертів у співпраці з Європейським центром вищої освіти (ЮНЕСКО СЕПЕС) і центром «Євроосвіта».

Автори рейтингу визнають: до стовідсоткової об’єктивності ще далеко, але над цим працюють, і щорічно він стає дедалі достовірнішим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
вічний студент Показати IP 5 Червня 2012 18:13
А як могло трапитись, щоб в топ-200 не потрапив оксфорд ім. Григорія Стеценко? Тим паче, після останніх подій в цьому "вузі"? Чи він ще не виріс з топ-топ?
VCS Показати IP 5 Червня 2012 19:08
Когда перейти по ссылке и увидеть весь рейтинг, то становится ясно - это рейтинг первых крахоборов среди ВУЗов!:)
журналіст Показати IP 6 Червня 2012 09:24
Немає рейтингу, тому що немає навчання, особливо в приватних вузах. Там і хабарів не беруть, за виключенням чарівної пари Стеценків. За 15 років вільного ринкового «плавання» вищої освіти Україна не отримала жодного достойного приватного вузу. Головним чином, це шарашкіні контори, які, зазвичай, готують юристів, економістів, менеджерів і інших апріорі свідомо безробітних, імітують освіту і збирають гроші за дипломи. Найсумнішим чи навіть найтрагічним є те, що держава під цими усіма дипломами ставить печатку зі своїм гербом і фактично ставить підпис під цією лжеосвітою. Незважаючи не те, що розумні люди держави неодноразово з усіх трибун заявляли про необхідність скорочення цих лжевузів, ніякого скорочення не спостерігається. Чому? Маю сміливість висловити думку, що виною тут виступає чиновницький саботаж. Відкликані ліцензії повертаються назад за хабарі. Пред'явлені цим «вузам» претензії за відсутність елементарної освіти відкликаються за хабарі. Лжевуз, який не має жодного позитивного показника, за гроші «малює» собі потрібні показники. Замкнуте і прокляте коло. Щодо згаданої чарівної пари, то випадок з прекрасною її половиною (17 тисяч гривень) – унікальний не лише на теренах України. Там беруться гроші за відсутність навчання плюс хабарі. Дітей з найбідніших сімей наказують двічі і дуже жорстоко.
Макар Показати IP 6 Червня 2012 11:23
Колись в СРСР казали про робітники казали:"Вони роблять вигляд,що нам платять зарплату,а ми робимо вигляд,що працюємо".Про лжевузи сказавби"вони вдають,що нас навчають,а ми вдаємо,що навчаємось"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus