USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

«Світло» з нової ТЕС може не потрапити в оселі ковельчан. ВІДЕО

26 Лютого 2013 08:50
Вироблену на майбутній Ковельській ТЕС електроенергію місцеві мешканці можуть і не отримувати. Розподілятиме подачу електроносіїв через дочірнє підприємство «Енергоринок» національна комісія з питань державного регулювання у сфері енергетики.

Про це інформує «Про Ковель».

Державне підприємство «ГрінЕнерго» отримало дозвіл на оформлення проекту землеустрою щодо відведення підприємству в постійне користування земельної ділянки орієнтовною площею 20 гектарів на території промислової зони «Технопарк» для будівництва теплоелектростанції потужністю 12 мегават за рахунок земель Ковельської міської ради.

Орієнтовна вартість проекту становитиме близько 21 мільйона доларів США. За словами місцевих чиновників, ТЕС будуватиметься за кошти інвесторів. Нагадаємо, що презентація проекту ТЕС відбулась на початку лютого.

У процесі підготовки матеріалів до чергового 34 засідання ради погодили запросити на засідання сесії представника державного підприємства «ГрінЕнерго» та окремо розглянути питання «Про будівництво теплоелектростанції в місті Ковелі».

На розмову до депутатів приїхав директор західної філії державного підприємства «ГрінЕнерго» Ігор Сєрих. Він розповів, що підприємство працюватиме на біопаливі та вироблятиме електроенергію за «зеленим» тарифом.

За словами Ігоря Сєрих, ТЕС може відпускати теплову енергію у вигляді пари і гарячої води для технологічних та комунально-побутових потреб ковельчан, але вироблена електроенергія, якщо й потрапить до осель мешканців міста, то в результаті розподілу національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, через дочірнє підприємство «Енергоринок».

Під час обговорення в депутатів з’явилась пропозиція: використовувати відходи виробництва ТЕС, тобто гарячу воду, для потреб нової комунальної котельні в районі «Сільмаш». Щоправда, для цього за кошти міста необхідно прокласти тепломагістраль від станції до котельні.

За словами Ігоря Сєрих, будівництво ТЕС, ймовірно, розпочнеться вже в нинішньому році і триватиме два роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Володар Показати IP 26 Лютого 2013 21:52
Хто так грамотно писав? ДП "Енергоринок" купує електрику у її виробників, а НКРЕ встановлює ціну на електрику. Чи в Ковелі своя "національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, через дочірнє підприємство «Енергоринок»?
Петро з Полісся Показати IP 27 Лютого 2013 14:12
А на які гроші це Гріненерго існує? І звідки появляться інвестори? Чергове задурювання розуму з боку Каськьковмх

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus