USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Студентів мовам навчають іноземні волонтери. ВІДЕО

15 Березня 2012 14:17
Канадський волонтер, який навчає студентів Волинського національного університету англійської, каже, що родом ‒ з Волині. Дід його народився біля Торчина, а бабуся ‒ недалеко від Костополя.
Про це повідомляють у Волинській ОДТРК.
Представники Америки, Німеччини і Великобританії вже кілька років співпрацюють з Волинським національним університетом імені Лесі Українки у якості волонтерів. З’ясувалося, що вони не лише професіонали своєї справи, але й надзвичайно цікаві та самобутні особистості.
Один із волонтерів Манфред Мьоллер відзначає неабияку компетентність українських студентів: «Наскільки вони гарно розмовляють німецькою мовою, наскільки вони вільно володіють німецькою мовою, наскільки майже без акценту вони розмовляють. На мою думку, це їм дуже допоможе у виборі професії, у подальшій їхній роботі».
Протягом семи років правильно вимовляти звуки навчає студентів Дональд Буфальд. Каже, що вчаться вони разом. Вихованці розповідають своєму викладачеві про всі тонкощі української мови. Результатами задоволені всі ‒ Дональд Буфальд вже нині вільно розмовляє українською. До слова, він хоча й мешкає в Канаді, але коріння його на Волині.
«Коли я перший раз був, я дізнався, що мій дід народився недалеко ‒ біля Торчина. І бабуся народилася недалеко від Костополя. І до того часу я просто не знав, де це може бути. Але, будучи тут, я міг питати. Для мене це дуже цікаво, бо я знав діда і бабусю. І це дуже цікаво для мене знати, що вони були точно тут. І прадід служив тут в Луцьку ‒ ми маємо його документи», ‒ розповів чоловік.
Студенти кажуть, що їм подобається манера викладання волонтерів. Не приховують і того, що спілкування з носіями мови допомагає швидше вивчити її.
Протягом 15 років Волинський національний університет співпрацює з волонтерами корпусу Миру. Постійна і давня співпраця налагоджена між цим навчальним закладом і німецькою благодійною Спілкою «Мости дружби в Україні», а також з лекторами німецької служби економічних обмінів.
Оксана Рогач, декан факультету романо-германської філології, впевнена, що від такої співпраці виграють обидві сторони.
«Вони читають у нас лекції, проводять зустрічі зі студентами і забриють наших студентів і викладачів до себе на практику. І це дає унікальну можливість нашим викладачам, нашим студентам не просто почути про Німеччину, а побачити на власні очі німецьку культуру, почути мову, поспілкуватися і відкрити для себе Німеччину уже власними очима», ‒ розповіла декан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus